Teismas atnaujino įrodymų tyrimą L. Ašoklienės ir jos artimųjų byloje | kl.lt

TEISMAS ATNAUJINO ĮRODYMŲ TYRIMĄ L. AŠOKLIENĖS IR JOS ARTIMŲJŲ BYLOJE

  • 0

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį turėjo skelbti nuosprendį buvusios šalies vyriausiosios epidemiologės Loretos Ašoklienės ir jos artimųjų byloje, tačiau nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą.

„Rašant nuosprendį, teismui kilo tam tikrų neaiškumų ir atsirado būtinybė papildomai išsiaiškinti kai kurias bylos aplinkybes, susijusias su viena iš inkriminuotų veikų. Dėl to teismas nutarė dar kartą apklausti kaltinamuosius ir vieną iš liudytojų,“ – sprendimą atnaujinti įrodymų tyrimą paaiškino bylą nagrinėjantis teisėjas Valdas Meidus.

Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktorius Edvinas Ašoklis, jo sutuoktinė L. Ašoklienė, judviejų sūnus ir vienas Utenos PSPC darbuotojas šioje baudžiamojoje byloje kaltinami korupciniais nusikaltimais.

Kaip pranešė Panevėžio apygardos teismas, papildoma kaltinamųjų ir liudytojų apklausa suplanuota kovo 20 dieną.

Bylą teismas atvertė praėjusių metų birželio 21 dieną ir iš karto sulaukė kaltinamojo E. Ašoklio gynėjo prašymo nušalinti nuo bylos du prokurorus.

Praėjusių metų rugsėjo 6 dieną teismas paskelbė, kad šio prašymo netenkina ir pradėjo bylą nagrinėti iš esmės. Gruodžio 21 dienos posėdyje išklausytos baigiamosios kalbos ir kaltinamųjų paskutiniai žodžiai.

E. Ašokis kaltinamas, kad būdamas Utenos PSPC vadovu 2020–2021 metais, veikdamas kartu su jam pavaldžiu šio centro darbuotoju A. T., siekdamas asmeninės naudos sau ir savo šeimos nariams, padarė tyčinius nusikaltimus – neteisėtai perdavė elektroninę mokėjimo priemonę, pagamino netikrą dokumentą bei iššvaistė jam patikėtą svetimą – Utenos PSPC – turtą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, E. Ašokliui susitarus su pavaldiniu A. T., autoservise remontuoti direktoriaus sūnaus automobiliai. Suklastojus dokumentus nurodyta, kad remontuoti Utenos PSPC tarnybiniai automobiliai ir sąskaitos apmokėtos šios gydymo įstaigos lėšomis.

Į E. Ašoklio sūnaus K. A. automobilius ne kartą piltas kuras, už kurį taip pat apmokėta Utenos PSPC lėšomis, suklastotuose dokumentuose nurodant, kad kurą sunaudojo šio centro transportas.

Anot prokuratūros, į direktoriaus sūnaus automobilius kurą pylė šio centro darbuotojai ir pats K. A., neteisėtai naudodamasis Utenos PSPC priklausančia elektroninio mokėjimo priemone – degalų pirkimo kortele.

Atlikdami tyrimą, STT pareigūnai nustatė, kad 2020 metų gruodį, kai Lietuvoje dėl COVID-19 pandemijos buvo paskelbtas karantinas ir ribojamas vykimas iš vienos savivaldybės į kitą, E. Ašoklis, susitaręs su žmona, jai pagamino žinomai netikrą dokumentą – Utenos PSPC darbo pažymėjimą, nors L. Ašoklienė šioje įstaigoje nedirbo.

Manoma, kad šis dokumentas pagamintas, kad ji galėtų iš Vilniaus, kur gyvena, atvykti į Uteną pas sutuoktinį. L. Ašoklienė kaltinama disponavimu žinomai suklastotu dokumentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS