Teismas Jungtinei Karalystei perduoda pinigų plovimu įtariamą lietuvį | kl.lt

TEISMAS JUNGTINEI KARALYSTEI PERDUODA PINIGŲ PLOVIMU ĮTARIAMĄ LIETUVĮ

  • 4

Lietuvos apeliacinis teismas nutarė Jungtinei Karalystei perduoti pinigų plovimu per fiktyvias „pinigų mulų“ banko sąskaitas įtariamą lietuvį.

Teismas atmetė A. L. skundą ir paliko galioti šių metų Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo nuspręsta jį perduoti Jungtinei Karalystei.

Westminsterio magistratų teismas 2018 metų liepą išdavė Europos arešto orderį suimti šį asmenį.

Bylos duomenimis, „kaltinimai A. L. buvo pateikti atlikus tyrimą dėl nusikalstamu būdu gautų pinigų plovimo per fiktyvias „pinigų mulų“ banko sąskaitas, kurias kontroliavo lietuvių organizuota nusikalstama grupė, veikianti Jungtinėje Karalystėje“.

„Pinigų mulų“ banko sąskaitos kontroliuotos kaltinamųjų, tačiau atidarytos ne jų vardu. Kai kurios buvo atidarytos naudojant melagingą informaciją, kitos – tikrų asmenų vardu.

Per šias sąskaitas plautos sukčiaujant gautos lėšos. Padaryta žala gali siekti tūkstančius svarų.

Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijos mano, kad A. L. su E. P. buvo vienas iš sąskaitų „mulų“ organizatorių.

Kaltinamasis Lietuvoje buvo sulaikytas šių metų vasarį, tačiau nesutiko būti perduotas Jungtinei Karalystei.

A. L. skunde nurodė, kad žemesnės instancijos teismas netinkamai taikė Baudžiamąjį kodeksą.

„Perduotino asmens nuomone, jo atžvilgiu išduotam Europos arešto orderyje yra nurodyta daug neteisingų aplinkybių, kurias jis pats, kai tik galės, ketina išsiaiškinti su Jungtinės Karalystės pareigūnais“, – rašoma teismo nutartyje.

Be to, skunde pažymima, kad Jungtinėje Karalystėje už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 14 metų, o Lietuvoje – iki septynerių, tad proporcingumo reikalavimų neatitinka už analogiškas nusikalstamas veikas nustatyti bausmių dydžiai.

Apeliacinis teismas nustatė, kad Vilniaus apygardos teismas teisingai nusprendė A. L. perduoti Jungtinei Karalystei su sąlyga, kad jis, priėmus nuosprendį, bus grąžintas į Lietuvą atlikti jam skirtą bausmę, jeigu to prašytų jis pats arba to pareikalautų Generalinė prokuratūra.

Ši nutartis yra neskundžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

meile

kur prikakojo-ten irskalbiasi

Niaa

Tai jai plove,tai svarus pinigai

,,,

Rusai savo piliečių svetimiems neatiduoda, žydai - neatiduoda, amerikiečiai - neatiduoda, tik tokia bambukų šalis kaip Lietuva savo piliečių nesaugo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS