Teismas leido suimti nužudymu Tryškiuose įtariamą vyrą | kl.lt

TEISMAS LEIDO SUIMTI NUŽUDYMU TRYŠKIUOSE ĮTARIAMĄ VYRĄ

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai trečiadienį pilnai patenkino prokuratūros prašymą ir leido trims mėnesiams suimti nužudymu Telšių rajone, Tryškių miestelyje, įtariamą vyrą.

„Prokurorės teigimu, buvo trys pagrindai suėmimui skirti – įtariamasis gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, taip pat yra pagrindas manyti, kad įtariamasis trukdys procesui – bandys slėpti įkalčius, taip pat gali daryti naujus nusikaltimus, jeigu bus laisvėje“, – BNS ketvirtadienį sakė prokuratūros atstovė Viktorija Raštutytė. 

46 metų Pranui Muškauskui pareikšti įtarimai dėl nužudymo bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tryškiuose antradienį Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai sulaikė dėl nužudymo ieškotą P. Muškauską, jam nustatytas 1,82 promilės girtumas.

Vyras anksčiau teistas keturis kartus, tarp jų – už smurtą artimoje aplinkoje, nežymų sveikatos sutrikdymą, taip pat devynis kartus baustas administracine tvarka, teigia policijos atstovai.

Nužudytojo kūnas buvo rastas pirmadienio vakarą, apie 21.06 val. Telšių rajone, namuose Tryškių miestelyje. 58 metų vyro kūnas buvo su šautinėmis žaizdomis krūtinėje.

Įtariamasis buvo pasišalinęs iš įvykio vietos. Pasitelktos gausios policijos pajėgos, taip pat Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai, įtariamojo pareigūnai ieškojo visą naktį.

Telšių apskrities policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS