Teismas nepakeitė bausmių kyšininkavusiems advokatui ir bankroto administratoriui | kl.lt

TEISMAS NEPAKEITĖ BAUSMIŲ KYŠININKAVUSIEMS ADVOKATUI IR BANKROTO ADMINISTRATORIUI

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė bankroto administratoriaus Lino Lobeckio bei advokato Artūro Šukevičiaus skundus ir nepakeitė jiems už kyšininkavimą skirtų lygtinių laisvės atėmimo bausmių, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Užpernai liepą Vilniaus apygardos teismas bankroto administratoriui ir advokatui skyrė trejų metų laisvės atėmimą, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Abiem nuteistiesiems tuomet skirtos ir baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti teisinį darbą atėmimas ketveriems metams. Jie taip pat įpareigoti sumokėti po 950 eurų įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

L. Lobeckis taip pat buvo pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo nedidelio kiekio narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Narkotinės medžiagos kratų metu buvo rastos jo automobilyje ir darbo vietoje.

STT Vilniaus valdybos atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad L. Lobeckis ir A. Šukevičius, veikdami bendrininkų grupėje, pagal išankstinį susitarimą reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus didelės vertės – 15 tūkst. eurų – kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų – priėmė.

Šis nuosprendis įsiteisėja nedelsiant, tačiau kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS