Teismas nusprendė, kad kartelyje dalyvavusiai „Sotėjai“ 40 tūkst. eurų bauda skirta pagrįstai | kl.lt

TEISMAS NUSPRENDĖ, KAD KARTELYJE DALYVAVUSIAI „SOTĖJAI“ 40 TŪKST. EURŲ BAUDA SKIRTA PAGRĮSTAI

  • 0

Karteliniame susitarime švietimo ir socialinių įstaigų skelbtuose maisto produktų pirkimuose dalyvavusi įmonė „Sotėja“ pagrįstai nubausta 40 tūkst. eurų bauda, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) trečiadienį nusprendė, kad Konkurencijos taryba pagrįstai skyrė baudą bendrovei už tai, kad ji kartu su konkurentėmis derino pasiūlymus viešuosiuose pirkimuose ir tik imitavo konkurenciją, pranešė taryba.

„Sotėja“, kuri vienintelė skundė tarybos nutarimą, neginčijo pažeidimo aplinkybių bei fakto, kad sudarė draudžiamą susitarimą. Bendrovė teisme siekė įrodyti, kad skiriant sankcijas nebuvo užtikrintas vienodo požiūrio principas, tačiau šiuos argumentus VAAT atmetė.

Teismo vertinimu, „Sotėja“ neįrodė jokių aplinkybių, kurios būtų susijusios su bendrovės pasyvumu ar kitaip pasireiškusia nedidele įtaka pažeidimo padarymui bei aiškiai liudytų, kad bauda turėtų būti sumažinta.

Pernai gruodį Konkurencijos taryba nustatė, kad nuo 2016 iki 2019 metų skirtingais laikotarpiais bendrovės „Sanitex“, „Sotėja“, „Maistulis“ ir „Egilėja“, tarpininkaujant „Selnerai“, derino komercinius pasiūlymus, įskaitant kainą, 101 viešajame pirkime maisto produktams pirkti įvairioms visoje Lietuvoje veikiančioms švietimo ir socialinėms įstaigoms.

„Sanitex“ už kartelį buvo skirta 12,663 mln. eurų bauda – jei įmonė nebūtų prisipažinusi ir bendradarbiavusi su Konkurencijos taryba, bauda jai būtų 75 proc. didesnė. „Maistuliui“ skirta 74,6 tūkst., eurų, „Sotėjai“ – 40 tūkst. eurų, „Selnerai“ – 4,7 tūkst. eurų, „Egilėjai“ – 3,5 tūkst. eurų baudos.

Gairės: Sotėja, bauda, karteliai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS