Teismui perduota „Dzūkijos vandenų“ direktoriaus kyšininkavimo byla | kl.lt

TEISMUI PERDUOTA „DZŪKIJOS VANDENŲ“ DIREKTORIAUS KYŠININKAVIMO BYLA

  • 1

Teisėsauga skelbia teismui perdavusi bylą, kurioje „Dzūkijos vandenų“ direktorius Rolandas Žakas kaltinamas kyšininkavimu, padėjimu klastoti dokumentus, piktnaudžiavimu bei apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Inžinerinių tinklų montavimo paslaugas teikiančios įmonės „Inti“ vadovas Eduardas Černulis šioje byloje kaltinamas bendrovės turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu, trečiadienį pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Įtariama, kad R. Žakas kaip kyšį gavo lauko duris, langus, vidaus duris ir jų sudėtines komplektavimo detales, taip pat grindų betonavimo darbus, už kuriuos sumokėjo E. Černulis bendrovės lėšomis, siekdamas R. Žako palankumo vykdant dvi Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas sutartis.

Įgytus gaminius ir paslaugas, teisėsaugos duomenimis, direktorius panaudojo naujai statomam ūkinės paskirties statiniui jo sutuoktinei priklausančioje sodyboje.

Taip pat įtariama, kad R. Žakas šiam statiniui statyti pasitelkė šešiolika pavaldžių „Dzūkijos vandenų“ darbuotojų, kurie vykdydami jo nurodymus, atliko statybos ir remonto darbus savo darbo metu, naudodami „Dzūkijos vandenų“ darbo ir transporto priemones.

„Dzūkijos vandenų“ 99,88 proc. akcijų priklauso Alytaus miesto savivaldybei.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Antanas

Kol dalinosi su parankiniais, viskas buvo gerai. Bet apetitas išaugo, dalintis nustojo. Parankiniai supyko ir įskundė. Nereikia būti gobšiam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS