Teismui perduota mirtimi pasibaigusių muštynių Radviliškyje byla | kl.lt

TEISMUI PERDUOTA MIRTIMI PASIBAIGUSIŲ MUŠTYNIŲ RADVILIŠKYJE BYLA

  • 0

Šiaulių apskrities policija pirmadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje bendraklasio nužudymu ir viešosios tvarkos pažeidimu kaltinamas dvidešimtmetis Radviliškio rajono gyventojas.

Pasak apskrities policijos, mirtimi pasibaigusios muštynės Radviliškyje kilo balandžio 24-osios vakarą.

Apie pusę vienuoliktos policija sulaukė pranešimo, kad Dariaus ir Girėno gatvėje vyksta muštynės. Atvykus į įvykio vietą ant žemės aptiktas be sąmonės gulinčio vaikino kūnas, medikai dar bandė jį gaivinti, tačiau maždaug po 20 minučių konstatavo jo mirtį.

Vėliau nustatyta, kad vaikinas mirė dėl galvos ir kaklo sumušimų, sukėlusių kraujosruvas galvoje bei kraujo išsiliejimą smegenyse, o sužalojimai komplikavosi ūmiu kvėpavimo ir širdies veiklos sutrikimu.

Du įtariamieji sulaikyti begaivinantys žuvusįjį, kai patys grįžo į muštynių vietą. Jie teigė, kad sutiko jaunuolių kompaniją, tarp kurių buvo ir vieno jų buvusi draugė, tarp grupių kilo konfliktas.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad du Kalnelio Gražionių kaimo gyventojai tą vakarą atvyko į Radviliškį, norėdami išsiaiškinti santykius su kita jaunuolių grupe. Konfliktas tarp buvusių bendraklasių kilo po to, kai mirtinus smūgius sudavusiam vaikinui į telefoną atsiųsta nuotrauka, kurioje buvusi jo mergina užfiksuota leidžianti laiką su kita kompanija.

Iš pradžių jaunuoliai susirašinėjo žinutėmis, tačiau radviliškėnai vėliau pakvietė jaunuolius atvykti ir išsiaiškinti santykius akis į akį.

Nelaimės metu tiek žuvusysis, tiek nužudymu kaltinamas vaikinas buvo neblaivūs.

Jei jo kaltė bus įrodyta teisme, vaikinui gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki 15 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS