Buvęs Apeliacinio teismo teisėjas V. Bavėjanas bus teisiamas dėl korupcijos | kl.lt

BUVĘS APELIACINIO TEISMO TEISĖJAS V. BAVĖJANAS BUS TEISIAMAS DĖL KORUPCIJOS

Teismui perduota buvusio Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo Valdimaro Bavėjano byla, kurioje jam pareikšti kaltinimai dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Tai yra dešimtoji iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis atskirta byla ir pirmoji, kurioje kaltinimai pareikšti vienam iš buvusių teisėjų.

Pasak prokuratūros, kaltinimai šioje byloje taip pat pareikšti ir geram V. Bavėjano pažįstamam buvusiam socialdemokratui, savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ dirbusiam Valiui Venslovui, kurio padėtį teisminiame procese buvęs teisėjas ir bandė pagerinti.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų atliktame ikiteisminiame tyrime nustatyta, kad V. Bavėjanas 2015-2016 metais susitikinėjo ir kitaip bendravo su tuo metu Kauno apygardos teisme dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir kitų veikų teisiamu vaikystės draugu V. Venslovu.

Teisėsaugos duomenimis, V. Venslovas ir V. Bavėjanas galėjo ne kartą tartis, planuoti ir derinti, kaip galėtų pasiūlyti, pažadėti, susitarti duoti ir vėliau duoti 10 tūkst. eurų kyšį Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui, kad šis neteisėtai paveiktų V. Venslovo bylą nagrinėjusį teisėją Algerdą Urbšį, dėl švelnesnės bausmės skyrimo.

Nors šio tikslo bendrininkams pasiekti ir nepavyko, nes Kauno teismas V. Venslovą nuteisė lygtine trejų metų laisvės atėmimo bausme ir skyrė beveik 38 tūkst. eurų baudą, ši byla buvo perduota nagrinėti Lietuvos apeliaciniam teismui. STT teigimu, abu kaltinamieji tuomet siekė, kad byla būtų paskirta nagrinėti tokiam teisėjui, kurį V. Bavėjanas galėjo tikėtis paveikti.

Ši byla vis dar nagrinėjama Apeliaciniame teisme.

„Turimi byloje duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad abu kaltinamieji suprato, kad tokie jų veiksmai nėra teisėti, dėl to siekė elgtis atsargiai, tarpusavio pokalbiuose bei bendraudami su kitais asmenimis kalbėdavo užuominomis, taikė įvairias kitas atsargumo priemones susitikdami bei organizuodami susitikimus su kitais asmenimis“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tarp jų – aštuoniems teisėjams ir penkiems advokatams. Tiriama daugiau nei 110 nusikaltimų.

V. Bavėjanas iš pareigų buvo atleistas pernai rudenį, po to, kai teisėsauga pareiškė jam įtarimus korupciją. Sprendimą dėl atleidimo V. Bavėjanas yra apskundęs, šį ieškinį nagrinėja Vilniaus apygardos teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vargšelis

Ką reiškia vien tik vieno garsaus narkodilerio paleidimas,kuris tą pačią dieną ir pabėgo iš Lietuvos.Vien už tai ,jis turėtų gyventi cypėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS