Telefonus nuteistieji slėpė košėje, treniruoklyje ir maldaknygėje | kl.lt

TELEFONUS NUTEISTIEJI SLĖPĖ KOŠĖJE, TRENIRUOKLYJE IR MALDAKNYGĖJE

Šiaulių tardymo izoliatoriuje per planuotas ir neplanuotas kratas prižiūrėtojai aptiko nuteistiesiems turėti draudžiamų telefonų – jie buvo rasti dubenyje su koše, sporto salės prisitraukimų skersinyje ir maldaknygėje.

Per neplaninę kratą vienoje iš gyvenamųjų kamerų mobiliojo ryšio telefonas „Nokia“ aptiktas dubenėlyje su koše. Krata fiksuota vaizdo registratoriumi.

Pasak Kalėjimų departamento, kam priklauso košėje rastas „prieskonis“, kalintieji neprisipažino.

Pataisos pareigūnai pažymi, kad savo pareigas vykdo ir vykdys itin atsakingai, nes siekiama nulinės tolerancijos taisyklių pažeidėjams

Šiaulių tardymo izoliatoriaus treniruoklių salėje, kurioje sportuoja suimtieji ir nuteistieji, Saugumo valdymo skyriaus pareigūnas aptiko miniatiūrinį mobilųjį telefoną. Mobiliojo ryšio telefonas „L8 STAR“ su SIM kortele buvo paslėptas prisitraukimo skersinio viduje. Draudžiamo daikto savininkas nenustatytas.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai priėmimo-paskirstymo patalpoje atliko kratą savarankiškai arešto bausmės atlikti atvykusiam nuteistajam. Per kratą tarp asmeninių vyriškio daiktų buvo rastas ir paimtas mobilus telefonas, taip pat SIM ir SD kortelės.

Gyvenamųjų kamerų rytinio patikrinimo metu, kameroje, už lango grotų, pareigūnai aptiko ir paėmė mobiliojo ryšio telefoną. Visos kratos užfiksuotos vaizdo registratoriumi.

„Nežadame jokio pakantumo bandantiems disponuoti draudžiamais daiktais. Atvirkščiai, dėsime visas pastangas, aktyviai dirbsime, kad išgyvendintume norą laužyti taisykles“, – sakė Šiaulių tardymo izoliatoriaus Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Paulius Blažukas.

Įkalinimo įstaigų pareigūnams tenka kone kasdien aptikti nuteistiesiems draudžiamų daiktų slėptuvių. Kratų metu tekę itin mažus mobiliuosius telefonus rasti kalinamųjų paslėptus dantų pastoje, skutimosi putose, dešroje ir netgi apsauginėje veido kaukėje.

Pareigūnai primena, kad bandymai  įkalinimo įstaigoje disponuoti draudžiamais turėti daiktais gali užtraukti atsakomybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pumputis

O i rura turbut viens kitam nekisha nokia plytu

Filmuoti sporto salei

Proto neuztenka? Visuote uz tvoros seip filmuojama

SUSIJUSIOS NAUJIENOS