Tinklais prekiavęs asmuo plūdosi ir buvo sulaikytas: gresia iki 2 tūkst. eurų bauda | kl.lt

TINKLAIS PREKIAVĘS ASMUO PLŪDOSI IR BUVO SULAIKYTAS: GRESIA IKI 2 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 0

Pirmadienį Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gamtosaugininkai gavę informacijos apie asmenį, prekiaujantį statomaisiais tinklais, atliko patikrinimą. 

Per reidą buvo nustatytas asmuo, prekiavęs dviem statomaisiais tinklais. Aplinkosaugininkams asmuo buvo žinomas ir už prekybą tinklais baustas ne vieną kartą.

„Dėkojame Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos kolegoms, pasidalijusiems informacija apie neteisėtą prekybą tinklais. Taip skubiai atlikę patikrinimą turėjome galimybę išaiškinti pažeidėją“, – sakė Vilniaus GGAI pareigūnas Kęstutis Kazakevičius.

Pasak aplinkosaugininko, aiškinantis neteisėtos prekybos tinklais aplinkybes, asmuo elgėsi agresyviai, aplinkosaugininkus plūdo necenzūriniais žodžiais ir pasipriešino sulaikomas, todėl buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Pažeidėjui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Taip pat už necenzūrinės leksikos naudojimą įžeidinėjant pareigūnus bei kliudymą aplinkosaugininkams vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę jam teks atsakyti administracine tvarka.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jiems suteiktas teises ar atlikti pavestas pareigas, jų teisėtų reikalavimų ar nurodymų, sprendimų nevykdymas užtraukia baudą asmenims nuo 80 iki 780 eurų. Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 390 iki 1950 eurų.

„Pagal Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo 54 str. 2 d. – fiziniai ir juridiniai asmenys privalo sudaryti visas sąlygas, būtinas aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams aplinkos apsaugos valstybinei kontrolei vykdyti ir paklusti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų teisėtiems reikalavimams“, – pabrėžė aplinkosaugininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS