Per tris mėnesius – šimtai žvejybos pažeidimų ir konfiskuotų įnagių | kl.lt

PER TRIS MĖNESIUS – ŠIMTAI ŽVEJYBOS PAŽEIDIMŲ IR KONFISKUOTŲ ĮNAGIŲ

  • 1

Per mažiau nei tris mėnesius patikrinta per 4 tūkst. žvejų ir nustatyta daugiau kaip 300 pažeidimų, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Iš žvejų mėgėjų konfiskuoti 92 mėgėjų žvejybos įrankiai, tokie kaip plūdinės meškerės, povandeninės žūklės šautuvai, taip pat 70 ne mėgėjų žvejybos įrankių, tokių kaip tinklų bei žeberklų, ir dar 12 kitų žvejybos įrankių – medžioklinių šautuvų bei valčių.

Daugiausia – 48 – mėgėjų žvejybos įrankių paimta Klaipėdos regione, ne mėgėjų žvejybos įrankių – Utenos regione, o kiti septyni žvejybos įrankiai paimti Kauno regione.

„Nepaisant to, jog šiemet akcijos laikotarpis jau baigėsi, dėl didelio migruojančių lašišų kiekio nuspręsta, kad Aplinkos apsaugos pareigūnai kurį laiką ir toliau vykdys sustiprintą kontrolę“, – teigia Aplinkos apsaugos departamento direktorius Vaidas Laukys.

Nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 20 dienos departamento pareigūnai vykdė akciją „Lašiša 2018“, surengta 530 reidų ir patikrinti 4125 žvejai mėgėjai. Akcijos laikotarpiu nustatytas 321 aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas.

Daugiausiai reidų – 208 – vyko Klaipėdos regione, čia patikrinta daugiau nei pusė visų akcijos metu tikrintų asmenų – 2364, 114 reidų atlikta Kaune, 106 Vilniuje. Kaune patikrinti 873 mėgėjai žvejai, o Vilniuje – 342.

Palyginti su pernai vykdyta tokia pat akcija, šiemet pareigūnai įvykdė beveik 200 reidų daugiau  ir patikrino aštuonis kartus daugiau asmenų.

Tiek šiemet, tiek pernai daugiausia nustatyta mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų, jų šiemet užfiksuota 237, iš jų – 78 šiurkštūs. Daugiausiai – 112 – mėgėjų žvejybos pažeidimų pareigūnai nustatė Klaipėdos regione, o daugiausiai – 30 – šiurkščių pažeidimų nustatyta Kauno regione.

Visiems sulaikytiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, pagal juos asmenims gresia bauda nuo 120 eurų iki 300 eurų su žvejybos įrankių konfiskavimu. Vėliau taip pat skaičiuojama gamtai padaryta žala.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

herkus

o jus nueikit i Klaipedos zuvies turgu.. labai daznai guli kruvos tiek rukytu, tiek saldytu starkiuku po 30 cm ilgio!!.. paprasta zmogreli uz viena tokia zuvele nuskalpuotu bauda 200-300 euru ir atimtu itrankius.. o cia VSIO ZAKONNO!. aplinkosaugininkai nemato ir nezino??.. viska jie zino, bet vyresnybe gauna i kisene, ir paprastiems inspektoriukams ten draudziama lįsti..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS