Trys rokiškėnai nuteisti dėl apiplėšimo senjoro namuose | kl.lt

TRYS ROKIŠKĖNAI NUTEISTI DĖL APIPLĖŠIMO SENJORO NAMUOSE

  • 0

Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmai praėjusią savaitę laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė tris vyrus, pernai Joninių naktį įsibrovusius į Rokiškio gyventojo namus, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Anot prokuratūros, dėl plėšimo įsibraunant į patalpas ir veikiant bendrininkų grupėje A. B. skirta 3,5 metų, A. K. – 4 metų, o J. T. – 4,5 metų laisvės atėmimo bausmės.

Bylos duomenimis, praėjusių metų birželio 24-osios naktį Rokiškyje vienas privačiame name gyvenantis 80-metis prabudo nuo dūžtančio stiklo garso. Į jo namą, išdaužę verandos langą, įsibrovė trys vyrai ir ėmė reikalauti kieme stovėjusio automobilio užvedimo raktelių.

Namo šeimininkas paaiškino, kad į užsienį išvykusio sūnaus automobilio raktelių neturi. Senuką mušdami ir grasindami, bet raktelių taip ir negavę, įsibrovėliai išėjo, iš namo pagrobę televizorių ir kirvį. Dar vieną televizorių ir telefoną plėšikai sudaužė.

Kaip skelbiama pranešime, plėšikų išgąsdintas rokiškėnas pagalbos paprašė tik ryte, pamatęs pro šalį einantį kaimyną.

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo pradėję pareigūnai netrukus nustatė įtariamuosius – ne kartą teistus rokiškėnus: 51 metų A. B., 50-metį A. K. ir 37 metų J. T. Jiems buvo pareikšti kaltinimai dėl plėšimo įsibraunant į patalpas ir veikiant bendrininkų grupėje.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities policija, jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS