Ugniagesiai ardė kontrabandą gabenusio vilkiko grindis: aptiko 75 tūkst. pakelių cigarečių | kl.lt

UGNIAGESIAI ARDĖ KONTRABANDĄ GABENUSIO VILKIKO GRINDIS: APTIKO 75 TŪKST. PAKELIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Druskininkuose ugniagesiai talkino muitinės kriminalistams – jie ardė vilkiko grindis, kuriuose buvo paslėpta 75 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusią savaitę Druskininkuose sulaikė krovininį vilkiką. Pareigūnams sukėlė įtarimų keistas vairuotojo elgesys, o patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad jos puspriekabės grindyse paslėpta apie 300 tūkst. eurų vertės rūkalų.

Praeito penktadienio pavakarę, MKT pareigūnai vienoje iš Druskininkų gatvių pastebėjo stovintį krovininį vilkiką DAF, jo vairuotojas, Baltarusijos pilietis, paaiškino, jog mašina tiesiog sugedusi ir bus remontuojama autoservise. Taip pat pridūrė, jog į Lietuvą įvažiavęs tuščiomis ir vyksta į Vilnių paimti krovinio.

Kaip pranešė MKT, pareigūnams sukėlė įtarimų vairuotojo pasakojimas: krovinį paimti vyriškiui tereikėjo tik sekmadienį, bet į Lietuvą jis buvo įvažiavęs dar penktadienį. Netoliese nebuvo jokio autoserviso, kuriame galima remontuoti mašinas. Negana to, galiausiai paaiškėjo, kad vilkikas puikiausiai veikia.

Todėl mašina buvo gražinta į Raigardo pasienio kontrolės punktą, pro kurį ir buvo įvažiavusi į Lietuvą. Čia vilkikas buvo patikrintas rentgeno kontrolės sistema ir vilkiko puspriekabės dugne pastebėtos slaptavietės.

Tačiau atverti grindis nebuvo lengva – į pagalbą teko kviestis Druskininkų ugniagesius gelbėtojus. Jiems atidarius slėptuves, viduje rasta apie 75 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Super Slims“. Bendra rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 267 tūkst. eurų.

Vilkikas ir cigarečių kontrabanda buvo sulaikyti, vairuotojas po apklausos paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

GALERIJA

  • Ugniagesiai ardė kontrabandą gabenusio vilkiko grindis: aptiko 75 tūkst. pakelių cigarečių
  • Ugniagesiai ardė kontrabandą gabenusio vilkiko grindis: aptiko 75 tūkst. pakelių cigarečių
  • Ugniagesiai ardė kontrabandą gabenusio vilkiko grindis: aptiko 75 tūkst. pakelių cigarečių
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS