Utenoje aplinkosaugininkai sunaikino per 370 neteisėtų žvejybos ir medžioklės įrankių | kl.lt

UTENOJE APLINKOSAUGININKAI SUNAIKINO PER 370 NETEISĖTŲ ŽVEJYBOS IR MEDŽIOKLĖS ĮRANKIŲ

  • 2

Aplinkosaugininkai Utenoje sunaikino per 370 neteisėtų žvejybos ir medžioklės įrankių, penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Neteisėti įrankiai Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Vilniaus administracinių bylų nagrinėjimo skyriaus sunaikinimui buvo perduoti ketvirtadienį.

Sunaikinti 99 tinklai, penkios medinės valtys, 144 ežerinės gaudyklės, penkios ungurinės gaudyklės, 33 bučiai, 50 palaidinių, šešiolika vielos strypų, keturios meškerės, penkios vėliavėlės, aštuoni skrituliai, du ledo grąžtai, viena peikena ir du spąstai.

Konfiskuoti daiktai pirmiausia būna perduodami Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), institucija iš pradžių vertina ar konfiskuotas priemones įmanoma realizuoti.

„Nutarimui administracinio nusižengimo byloje įsiteisėjus, konfiskuoti daiktai pirmiausia perduodami VMI. Konfiskuotą turtą, kurį dar galima realizuoti (tarkim, geras valtis), perima, įvertina ir realizuoja VMI, o gautos pajamos eina į valstybės biudžetą“, – pranešime teigė Vilniaus administracinių bylų nagrinėjimo skyriaus vedėjas Aidas Jakimavičius.

VMI neperimti daiktai perduodami tvarkytojams sunaikinimui.

„Pažeidėjai šių įrankių tikrai neatgauna. O kadangi vis sulaukiame klausimų, kas daroma ir kur jie galiausiai atsiduria, periodiškai organizuojame ir viešas naikinimo akcijas, kad galėtume ir parodyti, ir paaiškinti“, – cituojamas A. Jakimavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kanapė \\\\\.../////

Narkotiku irgi naikntų,bet valytoaja kažkokiu būdu pirmiau iššluoja.

o

kam naikint jei konfiksavus galima parduot ar patiems is megint kai punios sila pjovet tai buvo nepalyginamai dideli nuostoliai o ?? kas teise ner nei 1 nes tai 1 ur ta pati mus u salies Navy/c/kyne zaika kuri iki siol tuno nato bei sauliu saugoma ir nesvarbu kad valstiecius ismete svarbiau kad suva ikejus i nuo neapikantos tautai dedule ivald ovino ir ta proga paleckiuka pasiunte /atostogu/ ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS