Utenos aplinkosaugininkai išaiškino neteisėtais tinklais žvejojusius asmenis | kl.lt

UTENOS APLINKOSAUGININKAI IŠAIŠKINO NETEISĖTAIS TINKLAIS ŽVEJOJUSIUS ASMENIS

  • 0

Šeštadienį Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė du neteisėtos žvejybos atvejus Utenos ir Zarasų rajonuose. Iš pažeidėjų paimta vienuolika statomųjų tinklų, dvi valtys ir žuvys, pranešė AAD.

Aplinkosaugininkai ankstyvą rytą vykdydami reidą Utenos rajono Alaušo ežere nustatė asmenį, gaudžiusį žuvį iš medinės valties šešiais statomais tinklais, kuriais neteisėtai sugavo tris kuojas (0,9 kg). Už neteisėtai sugautas žuvis pažeidėjui teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

Tos pačios dienos vakarą kitas aplinkosaugininkų ekipažas reido metu Zarasų rajono Zelionkos ežere išaiškino du asmenis, žvejojusius iš plastikinės valties draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – penkiais statomaisiais tinklais. Asmenys per neteisėtą žvejybą žuvų nesugavo.

Už neteisėtą žvejybą tinklais visiems trims asmenims gresia baudos iki 300 eurų ir statomųjų tinklų bei plaukiojimo priemonių konfiskacija.

Be to, pareigūnai atkreipia dėmesį, kad sulaikytas asmuo Alaušo ežere už tokią veiką administracinėn atsakomybėn patraukiamas nebe pirmą kartą.

„Primename, kad aplinkosaugos pareigūnai dirba ir savaitgaliais, todėl sustiprinta žvejybos kontrolė vykdoma nuolat. Ir nors aktyviai kovojame su tinklininkais, labai gaila, kad jiems vis dar sunku suprasti, jog žuvų ištekliai nėra amžini ir jiems atsikurti reikia nemažai laiko. Todėl pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus ar kitus aplinkos apsaugos pažeidimus, raginame gyventojus nebūti abejingais ir kuo skubiau apie tai pranešti telefonu 112“, – sakė Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas.

GALERIJA

  • Utenos aplinkosaugininkai išaiškino neteisėtais tinklais žvejojusius asmenis
AAD nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS