Už gyvūnų nepriežiūrą teks atsakyti teisme | kl.lt

UŽ GYVŪNŲ NEPRIEŽIŪRĄ TEKS ATSAKYTI TEISME

  • 0

Gavę gyventojo informaciją apie gyvūnų gerovės pažeidimus, Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino ūkį Pinigėlių kaime (Panevėžio r.).

Ūkinių gyvūnų savininkas jau pernai buvo baustas dėl gyvūnų gerovės ir biologinio saugumo reikalavimų nesilaikymo, tačiau išvadų nepadarė. Kaimynai dėl šio ūkininko palaidų gyvulių padarytos žalos ne kartą skundėsi rajono savivaldybei ir policijai.

Patikrinimo metu skunde nurodyti faktai pasitvirtino. Nustatyta, kad dienos metu gyvūnai nekontroliuojami išeina iš laikymo patalpų, niokoja kaimynų pasėlius, sodus, daržus. Ūkinių gyvūnų laikymo vieta užgriozdinta nenaudojamais daiktais ir technikos liekanomis.

Apsileidęs gyvūnų savininkas nepasirūpinęs atsargomis šaltajam metų laikotarpiui - neturi pašarų, laikomi keturi galvijai ir aštuonios kiaulės šeriami supelijusiais, senais pašarais arba ganykloje ėda pasenusią, maistinę vertę praradusią žolę. Ūkininkas grubiai pažeidžia biologinio saugumo reikalavimus - galvijų ir kiaulių laikymo vietose nėra dezinfekuojančių kilimėlių, neturi kitų dezinfekavimo medžiagų ir įrangos, nenaikina graužikų.

Su patikrinimo metu nustatytais pažeidimais ūkinių gyvūnų laikytojas nesutiko, jo įsitikinimu, savo gyvulius jis laiko tinkamai, leidžia kuo daugiau būti gryname ore.

„Gyvūnams vien oro nepakanka, jie privalo būti sotūs, pagirdyti ir tinkamai prižiūrimi, o kitų asmenų nuosavybės niokojimas yra nusižengimas. Garbaus amžiaus ūkininkas savaip supranta atsakomybę ir pareigas, būtinas laikant ūkinius gyvūnus, neklauso veterinarijos specialistų patarimų, geranoriškai nesutinka laikytis gyvūnų gerovės reikalavimų, todėl už tokį elgesį jis turi būti nubaustas pagal įstatymus", - komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

Už nustatytus grubius pažeidimus, netinkamą ūkinių gyvūnų priežiūrą Pinigėlių kaimo ūkininkui skirta bauda. Kadangi ūkinių gyvūnų laikytojas nesiruošia šalinti nustatytų trūkumų, patikrinimo medžiaga artimiausiu metu bus perduota nagrinėti teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS