Už milijoninės vertės turto legalizavimą – ketveri metai kalėjimo | kl.lt

UŽ MILIJONINĖS VERTĖS TURTO LEGALIZAVIMĄ – KETVERI METAI KALĖJIMO

  • 0

Už apgaule įgytą daugiau kaip 1 mln. litų vertės svetimą turtą ir jo legalizavimą 35 metų panevėžietis R.R. nuteistas ketverių metų laisvės atėmimu.

Apie tokį Panevėžio apygardos teismo trečiadienį priimtą sprendimą informavo Panevėžio apygardos prokuratūra.

Prokuroro prašymu kaltu pripažintas ir juridinis asmuo - bendrovė, jai paskirta 162,5 tūkst. litų bauda. 

Bendrovės vadovas R.R. buvo kaltinamas prieš kelerius metus apgaule įgijęs didelės vertės - 1 mln. 245 tūkst. litų - vienai išperkamosios nuomos bendrovei priklausantį penkių aukštų administracinį pastatą Panevėžio miesto centre, Savanorių aikštėje. Po to šį pastatą jis perleido kitam asmeniui už 350 tūkst. litų bendrovės skolą.

Pernai kitu to paties teismo nuosprendžiu šis kaltinamasis - buvęs vienos Panevėžio duonos ir pyrago gaminių bei konditerijos įmonės direktorius R.R. - už siekimą apgaule išvengti daugiau kaip 200 tūkst. litų turtinės prievolės ir dokumentų suklastojimą buvo nuteistas trejų metų dešimties mėnesių laisvės atėmimu. Jam taip pat priteista nukentėjusiai bendrovei atlyginti neteisėtais veiksmais padarytą daugiau kaip ketvirčio milijono litų žalą. 

Dar vienoje su ta pačia bendrove susijusioje baudžiamojoje byloje Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu už kreditoriui padarytą 1,2 mln. tūkst. litų turtinę žalą, kai ne pagal paskirtį buvo naudota paskola, nuteistojo R.R. brolis - buvęs šios bendrovės generalinis direktorius keturiasdešimtmetis S.R. - sulaukė 6,5 tūkst. litų baudos. 

Šiose bylose ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo Panevėžio apskrities valdybos skyriaus pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas siekdamas nuslėpti ar įteisinti savo paties ar kito asmens pinigus ar turtą, žinodamas, kad jie įgyti nusikalstamu būdu, atliko su tuo turtu ar pinigais ar jų dalimi susijusias finansines operacijas, sudarė sandorius ar naudojo juos ūkinėje, komercinėje veikloje ar melagingai nurodė, kad tai gauta iš teisėtos veiklos, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS