Užsieniečiai į parduotuvę bandė patekti su tuo pačiu svetimo žmogaus galimybių pasu | kl.lt

UŽSIENIEČIAI Į PARDUOTUVĘ BANDĖ PATEKTI SU TUO PAČIU SVETIMO ŽMOGAUS GALIMYBIŲ PASU

Dviem užsienio piliečiams, gyvenantiems Mažeikiuose, teks atsakyti dėl svetimo galimybių paso panaudojimo. Telšių apylinkės prokuratūros prokurorai Šarūnas Vaicekavičius ir Žilvinas Generauskas kreipėsi į teismą su pareiškimais užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu. Prokurorai teismo prašo vyrus pripažinti kaltais ir siūlo jiems skirti pinigines baudas.

Šie ikiteisminiai tyrimai, kuriuos atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai, buvo pradėti lapkričio 6 d. Du Kazachstano valstybės piliečiai T. T. ir A. K. įkliuvo, kai, norėdami patekti į Mažeikiuose esantį prekybos centrą, pasinaudojo svetimu galimybių pasu.

Bylos duomenimis, 27 ir 33 metų vyrams įėjus į parduotuvę, apsaugos darbuotojas paprašė jų parodyti galimybių pasus. Darbuotojas, skenavimo prietaise patikrinęs vieno vyro „QR“ dokumento kodą, jį praleido. Tačiau netrukus pastebėjo, jog kito vyro pateiktas galimybių pasas yra to paties asmens vardu ir pavarde.

Manoma, kad svetimą dokumentą vyrai galimai įgijo darbo vietoje – A. K. jį savo mobiliuoju telefonu nusifotografavo leidus bendradarbiui, o T. T. – dokumento savininkui nežinant.

Tyrimo duomenimis, vienas iš kaltinamųjų A. K. turi tėvynėje išduotą galimybių pasą, tačiau jis – negalioja Lietuvoje. Kaltinamasis T. T. galimybių paso neturi.

Prokurorai, įvertinę tai, kad ikiteisminio tyrimo metu kaltinamieji pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, kreipėsi į Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmus dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydami vyrus pripažinti kaltais dėl nusikalstamų veikų ir skirti jiems 3 400 eurų ir 4 000 eurų dydžio baudas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS