Užsieniečių registracijos centre – įsiutę migrantai: pareigūnai panaudojo ašarines dujas | kl.lt

UŽSIENIEČIŲ REGISTRACIJOS CENTRE – ĮSIUTĘ MIGRANTAI: PAREIGŪNAI PANAUDOJO AŠARINES DUJAS

  • 9

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje trečiadienį kilo neramumų, pareigūnai prieš migrantus panaudojo ašarines dujas, tačiau nė vienas užsienietis nenukentėjo.

Centro vadovas Aleksandras Kislovas BNS teigė, kad neramumai kilo po to, kai pasieniečiai kartu su Europos prieglobsčio paramos biuro vertėjais informavo šešis migrantus apie Migracijos departamento sprendimus juos išsiųsti į kilmės šalis.

„Tuo supažindinimo momentu šeši užsieniečiai, kurie gavo neigiamus sprendimus, ir kiti pradėto būriuotis, reikšti nepasitenkinimą, garsiai rėkti – įvyko tokia, sakykime, sumaištis ir iš dalies neramumai“, – teigė įstaigos viršininkas.

„Nedelsiant į įvykio vietą nuvyko Viešojo saugumo tarnybos ir papildomi budinčios tarnybos pareigūnai. Užsieniečiai į pareigūnų reikalavimus nelabai reagavo, toliau triukšmavo, reiškė savo nepasitenkinimą. Atsižvelgiant į teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą, buvo panaudotos specialiosios priemonės – ašarinės dujos“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, nė vienas migrantas nenukentėjo.

„Jos buvo panaudotos simboliškai. Užsieniečiai tiesioginio sąlyčio su panaudotomis dujomis neturėjo, grįžo į savo gyvenamąsias vietas (...) Dujomis buvo papurkšta, bet tas atstumas tarp pareigūnų ir užsieniečių buvo pakankamai didelis, nebuvo to kontakto ir niekam neprireikė medicininės pagalbos“, – teigė A. Kislovas.

Su tais šešiais užsieniečiais buvo pasikalbėta, jie atsiprašė už savo agresyvius veiksmus.

Anot jo, modulinių namelių sektoriuje, kuriame kilo neramumai, iš viso gyvena apie 100 migrantų, o nepasitenkinimą demonstravo kelios dešimtys, tačiau aktyviausi šeši migrantai po neramumų atsiprašė.

„Su tais šešiais užsieniečiais buvo pasikalbėta, jie atsiprašė už savo agresyvius veiksmus“, – kalbėjo Užsieniečių registracijos centro viršininkas.

Jis pabrėžė, kad informavimas apie neigiamus sprendimus dėl prieglobsčio ir išsiuntimą į kilmės šalį „nėra pats maloniausias momentas užsieniečiui“.

„Labai dažnai užsieniečiai reiškia savo nepasitenkinimą, tačiau klausimas – kokia forma jis reiškiamas? Vieni gal reiškia santūriau, kiti emocionaliau, bet tai yra natūralu ir žmogiška“, – sakė A. Kislovas.

Migracijos departamentas skelbia iki šiol patenkinęs vos šešių migrantų, neteisėtai kirtusių Lietuvos ir Baltarusijos sieną, prieglobsčio prašymus.

Prieglobstis nesuteiktas arba procedūra nutraukta dėl migrantų išvykimo ar išsiuntimo iš Lietuvos beveik 1,8 tūkst. užsieniečių.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio buvo apgręžta daugiau nei 5 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pilietiškas

Tegul tik taip pasienyje pasielgia mūsų pilietis! Gal numanote, kas jam būtų?! Kuo ypatingi migranrai, kad gali pažeidinėti kitos šalies sienas ir dar būti apdovanotais pilnu išlaikymu iš mūsų sumokėtų mokesčių! Visiškai avinu reikia būti, kad nesuprastumei prie ko einame su tokiais politikais - prie Lietuvos išnykimo!"

nuomone is garliavos

Daro nusikaltimus, lenda per Valstybes siena uzkase savo asmens dokumentus , kuria legendas kurias ne taip paprasta isaiskinti ir drista reikalauti laisves

Nusikaltėlius

Į kalėjimą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS