Vaikų prievartavimu kaltinamas K. Bartoševičius neigia savo kaltę | kl.lt

VAIKŲ PRIEVARTAVIMU KALTINAMAS K. BARTOŠEVIČIUS NEIGIA SAVO KALTĘ

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį surengė antrąjį posėdį buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus byloje, kurioje vyras kaltinamas seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus. Pats kaltinamasis su savo gynėju posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu. K. Bartoševičius teisme pareiškė neigiantis savo kaltę.

Kaip Eltai teigė Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė, ketvirtadienį teismo posėdyje buvo pagarsintas kaltinamasis aktas.

„Kaltinamasis K. Bartoševičius kaltės pagal tuos kaltinimus, kurie jam yra pareikšti, nepripažįsta. Tačiau jis sutiko duoti savo paaiškinimus ir tai jis padarys gyvai kitame teismo posėdyje, gruodžio 20 dieną“, – sakė J. Gudelienė.

Anot jos, teismas byloje nutarė priimti du civilinius ieškinius. Iš viso ieškinių byloje yra trys. Kokio pobūdžio tai yra ieškiniai, viešai nėra komentuojama.

K. Bartoševičius su gynėju posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu

Anot Panevėžio apygardos teismo atstovės J. Gudelienės, ketvirtadienį teismas gavo K. Bartoševičiaus advokato Olego Šibkovo prašymą leisti jam ir jo ginamajam K. Bartoševičiui teismo posėdyje dalyvauti nuotoliniu būdu.

„Teisėjų kolegija tokiam prašymui neprieštaravo ir leidimą suteikė, todėl šiandien K. Bartoševičius su gynėju Panevėžio apygardos teismo posėdyje dalyvaus nuotoliniu būdu“, – teigė J. Gudelienė.

Ką galime pasakyti, kad mes turime abejonių dėl asmenų parodymų, dėl ekspertinių išvadų.

Savo ruožtu pats O. Šibkovas BNS teigė negalintis komentuoti motyvų, kodėl K. Bartoševičius kaltę neigia.

„Visi parodymai, paaiškinimai bus duodami teismui, tai čia iš anksto negali sakyti. Tuo labiau, kad tai yra susiję su nevieša bylos medžiaga“, – kalbėjo advokatas.

„Ką galime pasakyti, kad mes turime abejonių dėl asmenų parodymų, dėl ekspertinių išvadų“, – pridūrė jis.

Kadangi K. Bartoševičiui pateikti kaltinimai yra susiję su galimai padarytais seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus, teismo posėdžiai vyksta už uždarų durų.

Pirmojo teismo posėdžio byloje metu teismas nutarė netenkinti kaltinamojo prašymo bylos nagrinėjimą perkelti į Vilniaus apygardos teismą.

Kaltinimas dėl 10 nusikalstamų veikų epizodų

ELTA primena, kad šių metų liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (du epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (keturi epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (keturi epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

K. Bartoševičiui galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas, jam taikomas ir laikinas apribojimas naudotis banke turimais pinigais.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė šių metų sausio 23 dieną.

Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Andrius

Nori,nenori,bet Jam teks lagery,paciam tai pajusti..

Anonimas

BERNIUKAI PATYS KALTI KAD TURI TOKIUS GUNDANČIUS UŽPAKQLIUKUS....KAIP SUSILAIKYTI SEIMO NARIUI TEN NEIKIŠTI SAVO NACIONALINĘ VERTYBĘ. PIMPALĄ....

tam pider Darius is germanu Katilines ..debilo vaike tu tiki

kad vaikas ateis ir pasiskus tevuj , draugams ar mamai kad jy ispis.....o jo mokytojas per sikna ??? garantuoju, kentes ir tyles, sleps ,kankinsis , verks pasislepes ..bet tyles , antra;- med. teismu sexspertai visas ekspertizes daro tokias kurios reikalingos teisejams ir prokurorams , taip pat ir advakotams ....tas buvo aisku aiskiausiai matyt Kedzio byloje ir daugelyje kitu ...todel tavo kliedesiai apie tai,kad ,,,,kol nebuvo teismo sprenimo ......niekas pedofilo negali vadint pedofilu nors ir mate kaip sis prievartavo dulkydamas vaikus per sikna...,,, verti nulio , jei tai politine byla , ar norint nuslept faktus kad niekas nedasikastu iki paciu pedofilu teiseju ar advokatu tarpo ---,,teismo ,,sprendimas bus [ nuotoliniu budu] kad jokios pedofilijos nebuvo ,o visa tai issigalvojo pedofilo isprievartauti,,, azuoliukai,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS