Važinėjimas vogtu BMW latviui kainavo brangiai: turės susimokėti 10 tūkst. eurų baudą | kl.lt

VAŽINĖJIMAS VOGTU BMW LATVIUI KAINAVO BRANGIAI: TURĖS SUSIMOKĖTI 10 TŪKST. EURŲ BAUDĄ

  • 0

Vogtu automobiliu iš Lietuvos į Latviją vykusį Latvijos pilietį Šiaulių teismas nubaudė 10,5 tūkst. eurų bauda.

 

Vogtu automobiliu vykęs Latvijos pilietis nubaustas daugiau nei 10 tūkst. eurų bauda

 

 

Pavogtas 17,1 tūkst. eurų vertės 2011 metų laidos automobilis „BMW X5“ jau yra grąžintas savininkui.

Pasak teismo pranešimo, kaltinamasis neigė, jog jam buvo žinoma, kad nuomos pagrindais įgytas automobilis buvo gautas nusikalstamu būdu, t. y., kad jis buvo pavogtas.

Latvijos pilietis teigė, kad automobilį išsinuomojo iš nepažįstamo asmens Jungtinėje Karalystėje ir vyko į Latviją švęsti Joninių, ketino persikelti iš Jungtinės Karalystės gyventi į Latviją.

R. M. nurodė, kad jis neatkreipė dėmesį į automobilio salono apgadinimus, į jam pateiktą užvedimo raktą.

Teismas konstatavo, kad automobilio salono apgadinimai bei raktas, naudotas automobiliui užvesti, nuomos sutarties sudarymo aplinkybės, automobilio registracijos dokumento neturėjimas ir jo negavimas gavus naudojimui automobilį, paties automobilio būklė (vaikiški žaislai, netvarka) patvirtina, kad kaltinamasis R. M. iš bendros asmeninės, gyvenimiškos ir darbo patirties galėjo ir turėjo suprasti, kad automobilis BMW X5, kurį jis įgyja, yra nusikalstamos kilmės.

Pavogtas 17,1 tūkst. eurų vertės 2011 metų laidos automobilis „BMW X5“ jau yra grąžintas savininkui.

Teismui pagrįstų abejonių sukėlė ir kaltinamojo nurodytas kelionės iš Jungtinės Karalystės į Latviją tikslas, būtinybė nuomoti prabangų automobilį ir juo vykti per visą Europą, vien pasipuikuoti.

Pasak teismo, byloje surinkti duomenys patvirtina, kad R. M. ne kartą analogišku būdu keliavo iš Jungtinės Karalystės su kitais automobiliais.

„Per kelionę turėtas bagažas rodo, kad jis ruošėsi keliauti trumpą laiką, jokių asmeninių daiktų iš Jungtinės Karalystės nesivežė. Šios aplinkybės paneigia kaltinamojo žodžius, kad jo kelionės tikslas buvo persikėlimas iš vienos šalies į kitą. Teismas paneigė ir R. M. duotus parodymus, esą jis, atvykęs į Jungtinę Karalystę, keletą dienų tvarkė įmonės bankroto reikalus ir Londone išsinuomojęs automobilį, vyko į Latviją“, – rašoma teismo pranešime.

Kaltinamasis Jungtinėje Karalystėje pavogtą automobilį įgijo 2019 metų birželį. Nuo 2019 metų gegužės 31 dienos minėtas automobilis buvo paieškomas kaip pavogtas.

Automobilis dingo naktį iš gegužės 30-sios į 31-ąją, jis stovėjo prie nukentėjusiojo namų Jungtinėje Karalystėje. Abu automobilio rakteliai liko pas nukentėjusįjį. Apie nusikaltimą gegužės 31 dieną nukentėjusysis pranešė policijai. Buvo paskelbta automobilio paieška Šengeno informacinėje sistemoje.

Nustatyta, kad R. M. 2019 metų birželio 13-ąją iš Latvijos lėktuvu išskrido į Jungtinę Karalystę ir tos pačios dienos vėlai vakare Jungtinėje Karalystėje mobiliuoju telefonu nufotografavo automobilį BMW X5.

Po kelių valandų kaltinamasis su minėtu automobiliu keltu kėlėsi iš Jungtinės Karalystės į Prancūziją. Vėliau per Prancūziją vyko į Vokietiją, iš kur keltu kėlėsi į Lietuvą. Iš Klaipėdos jis vyko per pasienio punktą į Latviją, kur buvo sustabdytas pasienio pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS