Verslininkui ir trims ūkininkams – kaltinimai dėl sukčiavimo | kl.lt

VERSLININKUI IR TRIMS ŪKININKAMS – KALTINIMAI DĖL SUKČIAVIMO

  • 0

Panevėžio prokuratūra ketvirtadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kurioje verslininkas ir trys ūkininkai kaltinami sukčiavimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

39 metų pasvalietis R. K. ir jo vadovaujama bendrovė kaltinami sukčiavimu, siekiant išvengti didelės vertės turtinės prievolės. Verslininkas ir trys Aukštaitijos ūkininkai bus teisiami ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Įtariama, kad dėl jų veiksmų į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 70 tūkst. eurų mokesčių.

Bylos duomenimis, 2016-2017 metais galbūt suklastojus PVM sąskaitas faktūras ir įrašius realiai neįvykusias ūkines operacijas bei jas įtraukus į buhalterinę apskaitą, Pasvalio rajone registruota bendrovė tariamai iš kelių Biržų bei Pasvalio rajono ūkininkų nupirko daugiau nei 2,5 tūkst. tonų grūdų.

Įtariama, kad pastarieji iš tiesų grūdų minėtai bendrovei nepardavė, nors tokie sandoriai buvo užfiksuoti abiejų pusių buhalterinės apskaitos dokumentuose.

Anot prokurorų, tokiu būdu kaltinamieji galėjo išvengti prievolės sumokėti 72 tūkst. eurų PVM į valstybės biudžetą.

Be kita ko, dėl tyrimo metu nustatytų pažeidimų iš dalies nebuvo galima nustatyti bendrovės bei jai galimai fiktyviai grūdus pardavinėjusių ūkininkų 2016-2018 metų finansinės veiklos, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Už sukčiavimą, siekiant išvengti didelės vertės turtinės prievolės, numatyta laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų. Juridiniam asmeniui už tai gresia bauda nuo 10 tūkst. eurų.

Dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS