Viešosios įstaigos vadovas įtariamas už įdarbinimą prievartavęs turtą iš nuteistųjų | kl.lt

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS VADOVAS ĮTARIAMAS UŽ ĮDARBINIMĄ PRIEVARTAVĘS TURTĄ IŠ NUTEISTŲJŲ

  • 0

Kalėjimų departamentas tiria galimą turto prievartavimą, kai viešosios įstaigos vadovas, panaudodamas psichinę prievartą, galėjo iš kiekvieno įdarbinto nuteistojo reikalauti po 200 eurų kiekvieną mėnesį.

Kaip pirmadienį pranešė Kalėjimų departamentas, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Alytaus pataisos namai su minėta įstaiga pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl nuteistųjų įdarbinimo. Jos pagrindu su laisvės atėmimo bausmę atvirosios kolonijos sąlygomis atliekančiais nuteistais asmenimis buvo sudarytos darbo sutartys.

„Įtariama, kad viešosios įstaigos vadovas, panaudodamas psichinę prievartą ir neturėdamas jokio teisėto pagrindo, panaudodamas psichinę prievartą, tiesiogiai arba per telekomunikacijos priemones iš kiekvieno įdarbinto nuteistojo reikalaudavo jam perduoti ne mažiau kaip po 200 eurų kiekvieną mėnesį“, – rašoma pranešime.

Kalėjimų departamento duomenimis, reikalaudamas pinigų iš nuteistųjų įstaigos vadovas grasino paskelbti Alytaus pataisos namams informaciją, dėl kurios nuteistieji prarastų galimybę atlikti bausmę atvirojoje kolonijoje, arba policijai pateikti informaciją, kurios pagrindu nuteistiesiems būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neva jų padarytos nusikalstamos veikos.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad viešoji įstaiga nesilaikė su Alytaus pataisos namais pasirašytos sutarties sąlygų, nuolat jas pažeidinėjo, dėl to sudarė sąlygas nuteistiesiems nesilaikyti nustatytų bausmės atlikimo sąlygų ir taisyklių, piktnaudžiauti jiems suteikta teise dirbti.

Įtariama, kad šios aplinkybės galėjo lemti ir nuteistųjų pasišalinimą iš darbo vietos bei negrįžimą į pataisos namus nustatytu laiku.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, atlikdami minėtą ikiteisminį tyrimą, viešosios įstaigos vadovo gyvenamojoje ir deklaruojamoje vietose atliko kratas, kurių metu rasti dokumentai, susiję su atliekamu tyrimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS