Vilkaviškiečio verslui – galas: požeminėje laboratorijoje augino kanapes, gamino ir elektrą | kl.lt

VILKAVIŠKIEČIO VERSLUI – GALAS: POŽEMINĖJE LABORATORIJOJE AUGINO KANAPES, GAMINO IR ELEKTRĄ

  • 3

Vilkaviškyje išaiškinta itin didelė požeminė kanapių auginimo laboratorija, pirmadienį pranešė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Slaptą ir profesionaliai įrengtą laboratoriją kovo 14 dieną aptiko Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Gyvenamojo namo pagalbinės paskirties pastate po žeme įrengtoje itin didelėje kanapių auginimo laboratorijoje auginti 207 kanapių augalai.

Anot pareigūnų, požeminė laboratorija įrengta sumaniai – vienoje pilnai termoizoliuotoje patalpoje auginti dideli kanapių augalai, kitoje, taip pat termoizoliuotoje patalpoje, vyko naujų kanapių augalų auginimo procesas. Įtariama, taip siekta užtikrinti nepertraukiamą laboratorijos veiklą.

Laboratorijai reikalinga elektros energija nebuvo naudojama iš elektros tinklų infrastruktūros, o gaminta atskirame pastate įrengtoje patalpoje sumontuotu galingu dyzeliniu generatoriumi.

Laboratorijos ir elektros gaminimo patalpose buvo sumontuoti specialūs filtrai, skirti sulaikyti augalų į aplinką skleidžiamą specifinį kvapą. Generatoriaus patalpoje įrengta garso izoliacija.

Per kratą įtariamojo gyvenamosiose bei pagalbinėse patalpose rastas labai didelis kiekis – apie 4 kg – laboratorijoje nuskintų, apdorotų bei išdžiovintų kanapių. Taip pat aptikta apie 15 tūkst. eurų.

Pareigūnai Vilkaviškio gyventoją sulaikė įvykio vietoje, jam skirtas suėmimas.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir dėl didelio kiekio kanapių auginimo.

Tyrimui vadovauja bei jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

globalistų puolimas prieš botanikus

kur mes einam, gamta antroj vietoj

Onė

O gabus žmogus,netinginys,gaila kad gabumus galėjo ir kitur panaudoti

Na

Va atėmė verslą galvijai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS