Vilkiką vairavęs lenkas pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotą ukrainietišką pažymėjimą | kl.lt

VILKIKĄ VAIRAVĘS LENKAS PASIENIEČIAMS PATEIKĖ, ĮTARIAMA, SUKLASTOTĄ UKRAINIETIŠKĄ PAŽYMĖJIMĄ

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją lenką, kuris pateikė, įtariama, suklastotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą.

Vėlų antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, tikrino iš Lietuvos vykusį vilkiką „Volvo XF“ su puspriekabe „Schmitz“. Abi transporto priemonės buvo su lenkiškais registracijos numeriais. Vilkiką vairavo 25-erių Lenkijos pilietis.

Kalvarijos pasieniečiams užsienietis pateikė tvarkingus automobilio ir asmens dokumentus, tačiau jo turėtas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Vilkiką su puspriekabe Kalvarijos pasieniečiai perdavė kartu vykusiam vairuotojo tautiečiui, kuris turėjo visus tvarkingus dokumentus ir teisę vairuoti sunkiasvorę transporto priemonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS