Muitininkams įkliuvo Rusijos pilietis: vilkike – vaistų pakuotės rusiškais pavadinimais | kl.lt

MUITININKAMS ĮKLIUVO RUSIJOS PILIETIS: VILKIKE – VAISTŲ PAKUOTĖS RUSIŠKAIS PAVADINIMAIS

  • 14

Kybartų kelio posto muitinės pareigūnams įkliuvo Rusijos pilietis, bandęs į Lietuvą nelegaliai atgabenti tuščias vaistinių preparatų pakuotes be vaistų.

Kaip penktadienį pranešė Kauno teritorinė muitinė, atlikdami iš Rusijos Kaliningrado srities per Kybartų kelio postą į Lietuvą vykusio krovininio automobilio DAF muitinę kontrolę, muitininkai automobilio kabinoje rado nelegaliai gabenamas tuščias vaistinių preparatų pakuotes. Jos buvo paslėptos vairuotojo pusėje esančioje daiktadėžėje.

Atlikus patikrinimą, paaiškėjo, kad automobilio kabinoje paslėpta 110 vienetų įvairių vaistinių preparatų pakuočių su rusiškais pavadinimais – „Asparkam“, „Ksantynola Nykotynat“, „Amoksicilin“ ir „Omeprazol“.

Muitininkai mano, kad kontrabandininkai galėjo planuoti šias tuščias vaistų pakuotes užpildyti Lietuvoje, kai ją būtų pasiekęs iš Kaliningrado srities atvežtas šių tuščių dėžučių turinys.

Vykstant per pasienio kontrolės punktą ir bandant nelegaliai gabenti didesnį kiekį vaistų, įpakavimai užima nemažai vietos, todėl pažeidėjams tai yra nepatogu.

Muitinės pareigūnai sulaikė vaistinių preparatų pakuotes, surašė prekių sulaikymo protokolą. Už kontrabandos gabenimą vairuotojui gresia piniginė bauda ir nelegaliai gabentų tuščių vaistinių preparatų pakuočių konfiskavimas.

Informacija, kokie apribojimai taikomi įsivežant vaistinius preparatus ar tuščias vaistinių preparatų pakuotes, skelbiami svetainėje adresu: https://lrmuitine.lt/web/guest/keleiviams/vaistai.

GALERIJA

  • Muitininkams įkliuvo Rusijos pilietis: vilkike – vaistų pakuotės rusiškais pavadinimais
Muitinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Monika

Viskas aišku iš kur turguje atsiranda "rusiški" vaistai iš lietuviško krakmolo, biznieriai rado naują verslą, pati užkibau

klausimuks

Keista, čia užkliuvo Rusijos pilietis su vaistų pakuotėmis pasienyje, o Kauno turguje pardavėjos rusiškų vaistų neužkliūna, ar reikia susimokėti kai kam, kad neužkliūtu. :)

cha cha cha

na ir ka jus jam uz tas kartono dezutes padarysit,ar jis pazeide istatyma,kazkoks durniu laivas ne straipsnis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS