JAV laikraščiai pelnė Pulitzerio premijas už tyrimus dėl D. Trumpo veiklos | kl.lt

JAV LAIKRAŠČIAI PELNĖ PULITZERIO PREMIJAS UŽ TYRIMUS DĖL D. TRUMPO VEIKLOS

  • 0

JAV dienraščiai „The New York Times“ (NYT) ir „The Wall Street Journal“ (WSJ) pirmadienį pelnė Pulitzerio premijas už atskirus tyrimus dėl šalies prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir jo šeimos veiklos.

NYT prestižinė žurnalistikos premija skirta už tyrimą dėl D. Trumpo šeimos finansų „paneigusių jo pareiškimus apie savarankiškai susikurtą kapitalą ir atskleidusių verslo imperiją, apniktą išsisukinėjimo nuo mokesčių“, – per ceremoniją Niujorke veikiančiame Kolumbijos universitete paskelbė Pulitzerio premijos valdyba.

WSJ savo ruožtu buvo apdovanotas už reportažus apie D. Trumpo slaptus mokėjimus, turėjusius per 2016 metų rinkimų kampaniją užčiaupti burnas dviem moterims, teigiančioms, kad buvo užmezgusios su juo romanus.

Tuo metu Pietų Floridos dienraščiui „Sun-Sentinel“ Pulitzerio premija buvo skirta už straipsnius apie švietimo ir teisėsaugos pareigūnų klaidas prieš 2018 metų vasarį įvykusias šaudynes Marjory Stoneman Douglas (Mardžori Stounman Daglas) vidurinėje mokykloje ir po šios tragedijos.

Laikraštis „Pittsburgh Post-Gazette“ buvo pagerbtas už pernai spalį įvykusių šaudynių vienoje Pitsburgo sinagogoje, per kurias žuvo 11 žmonių, nušvietimą.

Naujienų agentūrai „The Associated Press“ Pulitzerio premija tarptautinių reportažų kategorijoje buvo skirta už reportažus apie karą Jemene.

Naujienų agentūra „Reuters“ taip pat buvo apdovanota šioje kategorijoje už straipsnius apie žiaurumus prieš musulmonus rohinjus Mianmare.

Premija grožinės literatūros kategorijoje buvo skirta Richardui Powersui (Ričardui Pauersui) už romaną „The Overstory“, vaizduojantis devynis amerikiečius, suvienytus troškimo pasipriešinti miškų naikinimui. Dramos kategorijoje laimėjo pjesės „Fairview“ autorė Jackie Sibblies Drury (Džeki Siblis Dreri).

Ypatingieji paminėjimai buvo skirti velionei soul muzikos legendai Arethai Franklin (Aritai Franklin) už jos indėlį į muziką, taip pat Merilando valstijos mieste Anapolyje leidžiamo laikraščio „Capital Gazette“ kolektyvui, netekusiam penkių darbuotojų per pernai birželį įvykusias šaudynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS