Ant Kuršių marių vėl supsis „Muzikuojantis keltas“ | kl.lt

ANT KURŠIŲ MARIŲ VĖL SUPSIS „MUZIKUOJANTIS KELTAS“

Jau septintąją vasarą saulei leidžiantis Klaipėdoje vyks intriguojantys, kerintys pamiltų dainininkų koncertai ant vandens.

Nuo liepos 19-osios publika vėl galės įsitikinti, kad festivalis „Muzikuojantis keltas“ – tai unikalus reiškinys, kai muzikos grožis susipina su gamtos didybe.

Festivalio rengėjai iš bendrovės „Promo Plius“ prisipažino, jog šįkart buvo kiek sunerimę, jog sugedus keltui „Nida“ gali tekti koncertus atidėti kitai vasarai, tačiau sulaukė galybės entuziastų skambučių, laiškų, ir suprato, kad žmonėms jų tikrai trūksta, tad labai stengėsi nenuvilti jų lūkesčių.

„Viskas bus gerai! Netrukus keltas „Nida“ išplauks į marias – anksčiau, nei prasidės koncertai. Planuotas profilaktinis remontas, kurį darome kiekvieną pavasarį ir rudenį, nebuvo sudėtingas ar įspūdingas.

Didesnį remontą atliekame kas penkerius metus, tada keltas perdažomas. Tik šįkart detalių laukėme ilgai – maždaug devynias savaites. Šiemet turėjome bėdų su vairo kolonėlėmis, reikėjo keisti kai kurias detales, tai laukimas ir prailgo“, – dėstė „Smiltynės perkėlos“ direktorius Darius Butvydas.

Per septynetą metų tautiečiai ir svečiai priprato prie netradicinėje erdvėje skambančios mėgstamiausios muzikos, prie nuostabios šventės ir išgyvenimų. Jie vėl palydės besileidžiančią saulę ir vilnimis pasieks jūros vartus bei Kiaulės Nugarą, suksis „Kelto valso“ ritmu. Romantinių pasiplaukiojimų gerbėjų šiemet laukia keletas naujovių: „Muzikuojantis keltas“ išplauks 20.30 val., o koncertai vyks penktadienių ir šeštadienių vakarais.

„Kapitonams, kuriems išpuola proga stoti prie vairo, kai skamba muzika, – didelis džiaugsmas. Žinoma, visada malonu matyti ir šiltas keleivių šypsenas, kai visi patenkinti, nėra piktų, žmonės atsipalaidavę“, – sakė kelto kapitonas Arvydas Budrius, įgudęs pasukti keltą taip, kad vėjo gūsiai neužgožtų muzikos garsų.

„Ne pirmą kartą teks koncertuoti „Muzikuojančiame kelte“. Tai – labai teisingas reiškinys Klaipėdoje, nes kur kitur Lietuvoje rasi tokią originalią erdvę. Iš tikrųjų muzika ir gamta turi daug bendro, ir šiame koncerte jos susilieja.

Mes stengiamės parinkti tokią programą, kuri nebūtų banali, nuvalkiota, kuri suteiktų peno mintims ir svajonėms, kad visi pajustume tą dermę. Kaip ir praėjusias vasaras, ir šiemet atliksime dainų apie jūrą ir laivus“, – pasakojo Stano, festivalyje pasirodysiantis su grupe „Čili’nam“.

„Čia tampi gamtos įkaitu, bet tai yra labai malonu ir įspūdinga. Be to, niekur kitur taip šiltai nepabendrausi su atlikėjais, nebūsi taip arti jų. Publika, kuri susirenka į muzikuojantį keltą, tiksliai žino, ko nori, ko atėjo ir ko tikisi. Tai irgi malonu, nes dainuojame žmonėms, ne alaus bokalui“, – šypsojosi atlikėjas.


Festivalio programa

Liepos 19 d. 20.30 val. – „Sare Roma“, čigoniškų dainų ir aistrų vakaras. Bilietai – po 63 Lt.

Liepos 20 d. 20.30 val. – Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis, dainuojamosios poezijos vakaras. Bilietai – po 53 Lt.

Liepos 26 d. 20.30 val. – Radži, populiariausių dainų vakaras „Visko būna!“ Bilietai – po 53 Lt.

Liepos 27 d. 20.30 val. – legendinės grupės „Hiperbolė“ gitaristo Igorio Berino koncertas. Bilietai – po 63 Lt.

Rugpjūčio 2 d. 20.30 val. – Liuba Nazarenko, romansų vakaras „Kadais palei mėlyną jūrą“. Bilietai – po 53 Lt.

Rugpjūčio 3 d. 20.30 val. – Ingos Valinskienės gražiausių dainų vakaras „Mylėk mane!“. Bilietai – po 73 Lt.

Rugpjūčio 10 d. 20.30 val. – Marius Jampolskio, Ramūno Rudoko ir Stano humoristinis šou „Čili’nam”. Bilietai – po 73 Lt.

Keltas „Nida“ išplaukia iš Senosios Smiltynės perkėlos (Šiaurės ragas, Danės g. 1). Koncertų pradžia – 20.30 val. Plaukimo trukmė – 2 val.

Bilietus platina „Bilietų pasaulis“, o koncerto dieną jie parduodami Senosios perkėlos kavinėje (renginio vietoje).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS