„Bebro“ kūrėja V. Dagienė – Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimuose | kl.lt

„BEBRO“ KŪRĖJA V. DAGIENĖ – EUROPOS SKAITMENINIO PASAULIO MOTERS APDOVANOJIMUOSE

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto profesorė Valentina Dagienė, sukūrusi mokinių pamėgtą informatikos mokymosi modelį „Bebras“, sulaukė tarptautinio dėmesio – ji yra tarp dešimties nominančių Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimuose (kategorija „Ada Lovelace Computing Excellence Award“).

Apdovanojimus organizuoja Europos komisija kartu su Europos moterų ir technologijų centru, o balsais palaikyti iškilią Lietuvos moterį visi gali iki balandžio 10 d. svetainėje http://www.womenincomputing.eu/awards/list .

V. Dagienė 2007-aisiais buvo pagerbta Lietuvos mokslo premija, o neseniai pelnė Europos informatikos asociacijos apdovanojimą už Tarptautinio informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras“ idėją ir plėtrą.

2004-aisiais profesorės inicijuotas informatikos ir kompiuterinio raštingumo konkursas „Bebras“ sulaukė neįtikėtinos sėkmės – jis rengiamas jau 50-yje šalių, o bendras jo dalyvių skaičius siekia net 1,5 mln.

Tarp kitų V.Dagienės pasiekimų ir darbų: per 200 mokslinių ir tiek pat metodinių darbų, daugiau kaip 60 informatikos vadovėlių ir mokomųjų knygų, įvairūs eksperimentinės plėtros darbai (vadovavo jau daugiau nei 30 projektų). Moteris taip pat yra dviejų tarptautinių mokslo žurnalų – „Olympiads in Informatics“ (2002 m.) ir „Informatics in Education“ (2007 m.) – steigėja ir vyriausioji redaktorė. Be visų mokslinių nuopelnų profesorė gali didžiuotis ir gyvenimiškais – ji užaugino 5 vaikus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS