Berniukų chorų festivalis pagerbs žymų kompozitorių L. Bernsteiną | kl.lt

BERNIUKŲ CHORŲ FESTIVALIS PAGERBS ŽYMŲ KOMPOZITORIŲ L. BERNSTEINĄ

  • 0

Šį savaitgalį Vilniuje ir Kaune lankysis ir įspūdingus koncertus surengs jau tradiciniu tapęs berniukų chorų festivalis-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“.

Šiemet jis skirtas žymaus amerikiečių kompozitoriaus, dirigento, pianisto ir pedagogo Leonardo Bernsteino gimimo 100-osioms metinėms paminėti.

Šeštadienį, lapkričio 3 d., 18 val. koncertas vyks Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje, lapkričio 4 d. 17 val. – Kauno valstybinėje filharmonijoje. Berniukų ir jaunuolių chorai klausytojams atliks L. Bernsteino „Čičesterio psalmes“ – 1965 m. Čičesterio festivaliui Anglijoje parašytą chorinę siuitą mišriam chorui ir diskantui pagal hebrajų psalmių tekstus bei lietuvių kompozitorių kūrinius.

„Širdyje mes visada laikomės nuostatos, kad berniukai nei tarpusavyje, nei viešoje erdvėje neturi toleruoti smurto, patyčių ir netylėti, jei aplink vyksta blogi dalykai. Tą atspindi ir mūsų festivalio pavadinimas. Muzika žadina teigiamas emocijas, dainavimas chore ugdo vaikų meninius gebėjimus, taip pat tai yra bendravimo forma, tad labai svarbu, kai į festivalį susirinkę berniukų chorai (koncertuose dainuos per 200 vaikų – aut. past.) gali padainuoti kartu. Festivalis „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ ne spekuliuoja savo pavadinimu, o labiau įrodo mūsų egzistavimo prasmę ir atitinka mūsų bendrystės jausmus bei draugystės sampratą“, – sako choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas, dirigentas prof. Vytautas Miškinis.

Festivalyje, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Lietuvos chorų sąjunga,  dalyvaus Vilniaus berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“, Klaipėdos berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“, Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“. Solo partijas atliks Lukas Velez, Vytautas Grigelevičius, Leonardas Stanislovas Gabriūnas (diskantai), akomponuos Rimvydas Mitkus (klavišiniai), Joana Daunytė, Viktorija Smailytė (arfa), Pavelas Giunteris, Aldas Danėlius (mušamieji). Diriguos Remigijus Adomaitis,Tomas Ambrozaitis, Vytautas Miškinis, Ksaveras Plančiūnas. Įėjimas į koncertus nemokamas.

2000 m. lapkritį kartu su labdaros koncertu, skirtu paremti beglobius vaikus, prasidėjusi akcija išaugo į festivalį, buriantį berniukų chorus iš visos Lietuvos. Festivalis rengiamas siekiant atitraukti vaikus nuo blogos gatvės įtakos, kuo daugiau moksleivių įtraukti į chorinį judėjimą mokyklose, atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų meninį užimtumą, laisvalaikio kultūrą, kūrybiškos, pilietinės asmenybės ugdymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS