Britų karalienė pagerbė aktorių J. Hurtą ir mados dizaineręM. Quant | kl.lt

BRITŲ KARALIENĖ PAGERBĖ AKTORIŲ J. HURTĄ IR MADOS DIZAINERĘM. QUANT

  • 0

Aktorius veteranas Johnas Hurtas (Džonas Hertas) įšventinamas į riterius, o 7-ojo dešimtmečio mados dizainerė Mary Quant (Meri Kvant), mini sijonėlių ir trumpų šortukų pionierė, tampa dama, rodo antradienį paskelbtas Didžiosios Britanijos Naujųjų metų apdovanojimų sąrašas.

Tarp kitų pagerbiamų žvaigždžių yra „Anglo ligonio“ (English Patient) aktorė Kristin Scott Thomas (Kristin Skot Tomas) ir labdarai nusipelniusi televizijos laidų vedėja Esther Rantzen (Ester Rancen).

J.Hurtas, kuris suvaidino klasika tapusiame 1980 metų filme „Žmogus dramblys“ (The Elephant Man) ir George'o Orwell'o (Džordžo Orvelo) knygos „1984“ 1984 metų adaptacijoje, 2004-aisiais buvo apdovanotas Britų imperijos ordinu, o dabar taps ir seru.

M.Quant yra tarp moterų, kurios sudaro 50 proc. apdovanojamųjų sąrašo. Ji pagerbiama už savo 60 metų karjerą mados srityje.

Savo pirmąją parduotuvę Londono prašmatniame Čelsio rajone ji atidarė 1955 metais ir tapo svarbia 7-ojo dešimtmečio jaunimo judėjimų figūra.

Damų titulai taip pat suteikiami K.Scott Thomas, kuri, beje, 2015 metais vaidins karalienę naujoje pjesės „Audiencija“ (The Audience) versijoje, poetei laureatei Carol Ann Duffy (Kerol An Dafi) ir kovotojai už vaikų gerovę E.Rantzen.

Aktorė Emily Watson (Emili Votson), kuri išgarsėjo darbu Larso von Triero filme „Prieš bangas“ (Breaking the Waves), apdovanojama Britų imperijos ordinu.

Į dukart per metus – sutinkant Naujuosius ir per karalienės gimtadienį birželio mėnesį – skelbiamą pagerbiamų asmenų sąrašą įtraukiami tie, kas sėkmingai darbavosi savo srityje arba nusipelnė savo bendruomenei.

GALERIJA

  • Mary Quant
  • Kristin Scott Thomas
  • Laidų vedėja Esther Rantzen
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS