Dainininkė R. Kaušiūtė triumfavo festivalyje Slovėnijoje | kl.lt

DAINININKĖ R. KAUŠIŪTĖ TRIUMFAVO FESTIVALYJE SLOVĖNIJOJE

  • 1

Tarptautiniame vokalistų konkurse Slovėnijoje „Auksinis mikrofonas“ dainininkė Rasa Kaušiūtė pranoko visus – pelnė nugalėtojos taurę ir piniginį prizą.

Vaizdingame Bledo mieste penkias dienas vykusiame konkurse dėl geriausiojo vardo skirtingose kategorijose varžėsi 62 dainininkai iš 15 šalių.

„Tu buvai to verta. Labai džiaugiuosi ir sveikinu! Įveikus tokius stiprius konkurentus, laimėjimas įgauna dar daugiau vertės”, – kviesdamas R.Kaušiūtę atsiimti apdovanojimo kalbėjo konkurso organizatorius Sandis Vovkas.

Išties, suaugusiųjų kategorijoje dėl geriausiojo vokalisto vardo susirungė ne kartą tarptautiniuose konkursuose, taip pat savo šalių „X faktoriuje“ ir panašiuose konkursuose pripažinimo sulaukę dainininkai.

Dalyvius vertino muzikos profesionalai iš Moldovos, Kosovo, Bulgarijos, Maltos, Kroatios bei Slovėnijos, o komisijai vadovavovyriausias Austrijos filharmonijos dirigentas, profesorius Kurtas Schmidas.

„Laimėjo branda, patirtis ir ištvermė“, – šypteli R.Kaušiūtė. – Konkursas vyko keturias dienas ir nebuvo visas tas dienas iš eilės dainuoti vienodai gerai.

Laikas Blede buvo nuostabus, puikios šiltos dienos, vyko kasmetinis kurorto festivalis ir laisvu nuo repeticijų bei pasirodymu laiku norėjosi pasižvalgyti ir papramogauti.

Tačiau reikėjo rasti aukso vidurį. Konkurse buvo svarbu ne tik kokybiškai atlikti pasirinktus kūrinius, bet ir artistiškumas, sceninis judesys, kostiumai.

Rinkdamasi dainas norėjau prisistatyti ne kaip hitų atlikėja, o, pirmiausia, asmenybė ir autorinių dainų kūrėja“.

Jau prisistatymo koncerte R.Kaušiūtė išgirdo daugybę komplimentų, atlikusi emocingą savos kūrybos dainą „Overemotional me“, kuriai aranžuotę sukūrė Arvidas Martinėnas – Vudis.

Daugelis atlikėjų rinkosi lyrines balades, tad lietuvės pasirodymas klausytojams paliko gilų įspūdį.

Pirmąją konkurso dieną dalyvių buvo pageidaujama dainuoti ne anglų kalba. Dėl to savos kūrybos dainai „It was you“ R.Kaušiūtė sukūrė lietuvišką tekstą. Ši daina, beje, prieš trejus metus buvo apdovanota tarptautiniame konkurse “Amberstar–2012” kaip antra geriausia autorinės dainos kategorijoje.

„Atlikusi šią dainą jaučiausi pakylėta. Žinojau, kad padainavau ją taip, kaip galiu geriausiai ir tinkamai atstovavau savo šaliai. Gerų žodžių negailėjo ir komisijos nariai“, – sakė dainininkė.

Antrąją konkurso dieną lietuvė publiką sužavėjo teatrališkai atlikusi James'o Browno hitą „Its a man‘s man‘s world“. Abiems konkursiniams pasirodymams R.Kaušiūtė specialiai siuvosi kostiumus.

Nepamirštamą įspūdį dainininkei paliko kitą dieną po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos vykęs laureatų Gala koncertas prie Bledo ežero. Scenoje kartu su festivalio nugalėjojais pasirodė ir šių metų „Eurovizijoje“ Slovėnijai atstovavęs duetas Maraaya.

„Fortūna Slovėnijoje šypsojosi man. Ši sėkmė – ženklas, kad einu teisingu keliu, turiu daugiau dėmesio skirti savo kūrybai ir autorinių dainų koncertams.

Kūrybos žmonėms reikia iššūkių, karts nuo karto pasitikrinti save. Tai įkvėpia. Po puikios premjeros jau nekantrauju dainą „Juk tai tu“ įrašyti lietuviškai ir pristatyti klaustojams Lietuvoje, taip pat parengti solinę koncertinę programą“, – sakė festivalio Slovėnijoje nugalėtoja.

BeR.Kaušiūtės Lietuvai festivalyje atstovavo jaunoji dainininkė Vytautė Gaižauskaitė. Talentinga mergaitė neliko nepastebėta ir gavo pakvietimą į festivalį Kosove.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

***

Kaip puiku!Geriausios sėkmės!♥

SUSIJUSIOS NAUJIENOS