Danny DeVito prisipažino esąs panašus į Loraksą | kl.lt

DANNY DEVITO PRISIPAŽINO ESĄS PANAŠUS Į LORAKSĄ

Jungtinis kino kompanijų „Universal Pictures“ ir „Illumination Entertainment“ projektas, animacinis filmas visai šeimai „Loraksas“, Jungtinėse Amerikos Valstijose sumušė visus žiūrimumo rekordus ir jau pirmąjį rodymo savaitgalį uždirbo 70,7 mln. JAV dolerių.

Pasiekęs tokį rezultatą „Loraksas“ tapo ne tik geriausiai startavusiu 2012-ųjų filmu, tačiau ir sumušė visus animacijos rekordus, tapęs daugiausiai per pirmąjį rodymo savaitgalį uždirbusiu filmu ir nukarūnavusiu iki tol pirmavusį filmą „Nerealieji“ (orig. „The Incredibles“, 2004).

Pagrindinį animacinio filmo „Loraksas“ herojų įgarsinęs aktorius Danny DeVito pasakojo, jog vos pamatęs Loraksą suprato, jog yra tinkamiausias kandidatas įgarsinti jį. „Garsinant man nereikėjo vaidinti, įsitempti ar keisti balso tembro. Loraksas – tai tarsi mano kitas aš“,- prisipažino aktorius.

Atvirumo akimirką aktorius prasitarė, jog negali pakęsti žiauraus žmonių elgesio su gyvūnais ir gamta, tad matant tokius reiškinius jo viduje gyvenantis Loraksas sprogsta pykčiu. „Tai dar vienas mudviejų panašumas“, - šyptelėjo D. DeVito.

Paklaustas, kaip gimė idėja pačiam įgarsinti rusvaplaukį gauruotą gyvūnėlį net keliomis užsienio kalbomis (aktorius įgarsina itališką, vokišką, ispanišką ir rusišką filmo versijas), aktorius pripažino, jog ši mintis gimė netikėtai ir iš pradžių atrodė gana beprotišku sumanymu.

Nepaisant to, D. DeVito išdrįso rizikuoti ir įgarsinęs itališką bei vokiškąją animacinio filmo versijas, panoro išbandyti savo jėgas ir kitomis kalbomis.

Animaciniame filme „Loraksas“ itin svarbi aplinkosaugos ir ekologijos problema. D. DeVito teigia  suvokiantis faktą, jog žmogus privalo pagelbėti Žemei, bandydamas išsaugoti nykstančias augalijos ir gyvūnų rūšis, tad realiame gyvenime aktorius ne tik aktyviai palaiko įvairias už gamtos išsaugojimą kovojančias organizacijas, tačiau ir pats prisideda prie jos išsaugojimo. Danny prisipažino nenaudojantis popierinių rankšluosčių, neperkantis gėrimų plastikiniuose buteliuose, rūšiuojantis šiukšles, taupantis vandenį ir važinėjantis ekologišku automobiliu hibridiniu varikliu.
„Jeigu mes nepadėsime Žemei – kas tai padarys už mus?“, - retoriškai klausė jis, teigdamas, jog „Loraksas“ – tai ne šiaip sau eilinis animacinis filmas.

„Tai istorija, raginanti susimąstyti ne tik apie save, tačiau ir apie mus supančią aplinką, apgalvoti savo elgesį ir santykį su gamta“, - teigė D. DeVito.

Tedas (įgarsina Dainius Jankauskas), iki ausų rusvaplaukę Odrę (Adelė Teresiūtė) įsimylėjęs paauglys, žinantis, jog norai pildosi vos panorėjus. Gyvenant moderniame pasaulyje, vos vienu mygtuko paspaudimu viskas virs plastikine svajone.

Už lango tyvuliuojanti jūra? Senutėlaitis automobilis, virstantis moderniu visureigiu? Kodėl gi ne?! Deja, Tedas bejėgis prieš karščiausią Odrės norą – pamatyti paskutinį gyvą medį Žemėje...

Vaikino meilė pasirodo esanti karštesnė už visas jo tykančias kliūtis, tad, nieko nelaukdamas, Tedas leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę, kurios metu sutinka mielą, tačiau itin bambantį ūsočių Loraksą (įgarsina Sigutis Jačėnas), vadinamą medžių užkalbėtoju. Iš visų jėgų bandydamas išsaugoti civilizacijos nepaliestą mišką, magiškomis galiomis apdovanotas Loraksas ne tik stengiasi padėti Tedui, tačiau ir bando užkirsti kelią medkirčio Aloyziaus O'Hario (įgarsina Darius Meškauskas) bandydamas suniokoti mišką.

Pasakiški filmo personažai, aibė gerų emocijų, puikus humoras ir, žinoma, 3D efektai į kiną atkeliauja jau kovo 16 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS