Anapilin iškeliavo rašytojas J. Mikelinskas | kl.lt

ANAPILIN IŠKELIAVO RAŠYTOJAS J. MIKELINSKAS

  • 0

Šalies vadovai sekmadienį pareiškė užuojautą dėl rašytojo, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, Jono Mikelinsko mirties.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės teigimu, būdamas atviras sudėtingai laikmečio tikrovei, nebijodamas pačių skaudžiausių istorijos temų, priartėdamas prie esminių žmogaus egzistencijos problemų, J.Mikelinskas visada išliko vertinamas kritikų ir mylimas skaitytojų, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Dėl rašytojo mirties šalies vadovė pareiškė užuojautą J. Mikelinsko šeimai, Lietuvos rašytojų bendruomene ir visiems jo gerbėjams.

„Netekome iškilios asmenybės, įžymaus rašytojo, tačiau jo kūryba, pažymėta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, lieka su mumis, ji džiugins ateities skaitytojų kartas. Dėl šios netekties nuoširdžiai užjaučiu velionio artimuosius, šalies rašytojų bendruomenę ir visus jo talento gerbėjus“, – pranešime spaudai sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Užuojautą dėl poeto mirties taip pat pareiškė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, teigdama, kad šalis neteko Lietuvos kultūroje, lietuvių literatūroje ir publicistikoje svarų indėlį palikusios darbščios ir iškilios asmenybės.

92-ejų J.Mikelinskas mirė sekmadienio naktį Vilniuje, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

J.Mikelinsko kūryba 2002 metais buvo įvertinta nacionaline kultūros ir meno premija.

Autorius įvairiomis premijomis apdovanotas už šiuos kūrinius – romanus „Kur lygūs laukai“ (I d. – 1981 m.), „Juodųjų eglių šalis“ (1989 m.), prozos rinkinį „Nepalaidotos dienos“ (1986 m.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS