Dokumentiniam L. Mikutos filmui „Šaltos ausys“ – dar du apdovanojimai | kl.lt

DOKUMENTINIAM L. MIKUTOS FILMUI „ŠALTOS AUSYS“ – DAR DU APDOVANOJIMAI

  • 0

Režisieriaus Lino Mikutos dokumentinis filmas „Šaltos ausys“ grįžo iš tarptautinio Rusijos dokumentinių filmų festivalio „Rossia“. Juosta konkursinėje festivalio programoje varžėsi su kitais 33 filmais ir pelnė net du apdovanojimus.

Itin sėkmingas buvo festivalio žiuri verdiktas operatorei Kristinai Sereikaitei, kuri buvo apdovanota už geriausią operatorės darbą. „Šaltos ausys“ taip pat pelnė specialųjį tarptautinio festivalio „Doker“ prizą. Filmo tarptautinė premjera įvyko Krokuvos filmų festivalyje, kur filmo operatorė Kristina Sereikaitė taip pat buvo apdovanota už geriausią operatorės darbą. O Argentinos dokumentinių filmų festivalyje filmas laimėjo pagrindinį prizą.

27-ąjį kartą organizuotame festivalyje „Rossia“ dalyvavo ir savo filmą „Šaltos ausys“ žiūrovams pristatė režisierius L. Mikuta. „Baigiamojoje spaudos konferencijoje komisija ypatingai pabrėžė režisieriaus ir operatoriaus bendravimo ir bendradarbiavimo svarbą dokumentiniame kine, o kaip tokio bendradarbiavimo pavyzdį išskyrė filmą „Šaltos ausys“. Labai džiaugiuosi dėl šito“, – dalijosi įspūdžiais režisierius. Filmo pristatymą festivalyje iš dalies parėmė Lietuvos kino centras.

Tarptautinis dokumentinio kino festivalis „Rossia“ – vienas iš prestižiškiausių kino renginių Rusijoje. Kiekvienais metais šis kino renginys pritraukia daugelio kino profesionalų, kritikų ir žiūrovų dėmesį. Festivalio laureatai – garsūs dokumentalistai: Viktoras Kosakovskis, Pavelas Kostomarovas, Sergejus Loznica, Aleksandras Rastorgujevas. Lietuviška dokumentika taip pat yra palikusi pėdsaką šio festivalio istorijoje – 1997 m. geriausiu pilnametražiu festivalio filmu tapo Janinos Lapinskaitės filmas „Venera su katinu“, 2013 m. filmo „Dzūkijos Jautis“ (rež. Linas Mikuta) operatorė Kristina Sereikaitė taip pat buvo apdovanota už geriausią operatorės darbą. 2014 m. dokumentinis trumpametražis filmas „Pietūs Lipovkėje“ pelnė specialųjį žiuri diplomą už ryškų meninį užuojautos ir gailestingumo temos atskleidimą.

Studijoje „Monoklis“ sukurtas filmas „Šaltos ausys“ taip pat atrinktas dalyvauti tarptautinių festivalių „Listapad“ (Baltarusijoje) ir „Camerimage“ (Lenkijoje) konkursinėse programose, įvyksiančiose lapkričio mėnesį.

Lietuvoje filmą artimiausiu metu galima bus pamatyti festivalyje „Nepatogus kinas“: spalio 18 d. – Vilniuje, spalio 28 d. – Rokiškyje, lapkričio 3 d. – Varėnoje, lapkričio 4 d. – Panevėžyje. Taip pat spalio 27 d. režisierius su savo žiūrovais susitiks Ukmergės kultūros centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS