F. Kahlo paveikslas aukcione parduotas už rekordinius 8 mln. dolerių | kl.lt

F. KAHLO PAVEIKSLAS AUKCIONE PARDUOTAS UŽ REKORDINIUS 8 MLN. DOLERIŲ

  • 0

Fridos Kahlo (Fridos Kalo) paveikslas, kuriame pavaizduotos dvi nuogos moterys, ketvirtadienį aukcione Niujorke buvo parduotas už rekordinius 8 mln. dolerių (7,03 mln. eurų) – didžiausią kainą, kada nors sumokėtą už legendinės meksikiečių menininkės darbą, paskelbė „Christie's“.

1939 metų paveikslas „Dos Desnudos en un Bosque (La tierra misma)“ („Dvi nuogosios miške (Pati žemė)“) buvo vertinamas 8-12 mln. dolerių. Nors paveikslas buvo parduotas už mažiausią iš prognozuotų kainų, ji vis tiek pranoko ankstesnį aukcionuose pasiektą F.Kahlo darbų rekordą.

2006 metais jos paveikslas „Raices“ („Šaknys“) „Sotheby's“ aukcione Niujorke buvo parduotas už 5,6 mln. dolerių.

F.Kahlo (1907-1954) 1990 metais tapo pirmąja menininke iš Lotynų Amerikos, peržengusia milijono dolerių slenkstį: jos paveikslas „Diego y Yo“ („Diegas ir aš“) buvo parduotas už 1,4 mln. dolerių.

Dėl jos asmenybės, stiliaus ir palyginti nedidelio darbų skaičiaus F.Kahlo paveikslai dešimtmečius yra vieni geidžiamiausių tarp Lotynų Amerikos menininkų.

Ketvirtadienį gauta suma, kalbant visai tiksliai – 8,005 mln. dolerių, taip pat yra aukcionų rekordas bet kokiam Lotynų Amerikos menininkui, nurodė „Christie's“.

Ketvirtadienio aukcionas buvo paskutinis svarbus pavasario aukcionų savaitės Niujorke renginys.

Tarp kitų garsių parduotų paveikslų yra Claude'o Monet (Klodo Monė) 1919 metų „Le Bassin aux nymphéas“ („Tvenkinys su lelijomis“), už kurį buvo sumokėta 27,04 mln. dolerių, ir Amedeo Modigliani (Amedėjo Modiljanio) 1916 metų „Jeune femme à la rose (Margherita)“ („Jauna moteris su rože (Margerita)“), kuris buvo nupirktas už 12,76 mln. dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS