Filmai „Vaikystė“ ir „Žmogus-paukštis“ pelnė pagrindinius kritikų apdovanojimus | kl.lt

FILMAI „VAIKYSTĖ“ IR „ŽMOGUS-PAUKŠTIS“ PELNĖ PAGRINDINIUS KRITIKŲ APDOVANOJIMUS

  • 0

Tamsiojo humoro komedija „Žmogus-paukštis“ (Birdman) ir žengimo į suaugusiųjų pasaulį drama „Vaikystė“ (Boyhood) ketvirtadienį pasidalijo pagrindinius Kritikų pasirinkimo apdovanojimus (Critics' Choice Movie Awards), tęsdami savo sėkmingą pasirodymą šių metų Holivudo apdovanojimų sezone.

„Vaikystė“ tą vakarą buvo pripažinta geriausiu filmu, o jo kūrėjas Richardas Linklateris (Ričardas Linkleiteris) pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą.

Šis filmas susižėrė iš viso keturis apdovanojimus ir nusileido tik „Žmogui-paukščiui“, gavusiam septynis prizus, įskaitant atitekusį geriausiu aktoriumi pripažintam Michaelui Keatonui (Maiklui Kitonui).

Geriausia aktore buvo pripažinta Julianne Moore (Džulian Mur), suvaidinusi anksti Alzheimerio (Alcheimerio) ligos ištiktą profesorę filme „Vis dar Elis“ (Still Alice).

Stilinga ir komiška vieno nusikaltimo istorija „Viešbutis „Didysis Budapeštas“ (The Grand Budapest Hotel) surinko tris apdovanojimus, tarp jų – kaip geriausia komedija.

J.K.Simmonsas (Dž.K.Simonsas) buvo pripažintas geriausiu antrojo plano aktoriumi už despotiško džiazo mokytojo vaidmenį filme „Whiplash“, o geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimas skirtas Patriciai Arquette (Patrišijai Arket) už vaidmenį „Vaikystėje“.

Kritikų pasirinkimo apdovanojimai buvo išdalyti praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo paskelbtos nominacijos „Oskarams“ prieš pagrindinį Holivudo metų įvykį – JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks vasario 22 dieną.

Daugiausiai nominacijų „Oskarams“ – po devynias – surinko „Žmogus-paukštis“ ir „Viešbutis „Didysis Budapeštas“. Nuo jų kiek atsilieka filmai „Vaizduotės žaidimas“ (The Imitation Game) ir „Amerikiečių snaiperis“ (American Sniper), pretenduojantys į aštuonis apdovanojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS