Filmo „Laiko tiltai“ kūrėjams – Šanchajaus festivalio prizas ir ministerijos premija | kl.lt

FILMO „LAIKO TILTAI“ KŪRĖJAMS – ŠANCHAJAUS FESTIVALIO PRIZAS IR MINISTERIJOS PREMIJA

  • 0

Dokumentinio filmo „Laiko tiltai“ kūrėjai pelnė pagrindinį Šanchajaus tarptautinio kino festivalio prizą, o Lietuvos kultūros ministerija jiems skyrė savo premiją.

Apie Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino menininkus pasakojantis filmas Auksinę taurę Šanchajuje laimėjo birželio pabaigoje.

Kultūros ministerija kūrėjų darbą įvertino 20 tūkst. eurų premija.

Ją pasidalys režisieriai Kristinė Briedė ir Audrius Stonys, prodiuseriai Uldis Cekulis, Algimantė Matelienė ir Arūnas Jonas Matelis.

„Džiaugiuosi kūrėjams atsivėrusiais keliais į pasaulinę meno rinką, mūsų valstybės vardo žinomumo ir prestižo įtvirtinimu“, – sakė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Dokumentinis kino filmas „Laiko tiltai“ pasakoja apie Baltijos šalių poetinės dokumentikos meistrus, praeinantį, bet kino juostose išsaugotą laiką.

„Tai dialogas tarp kelių kino kūrėjų kartų, nutiestas tiltas tarp praeities ir dabarties. Režisierius A. Stonys yra sakęs, kad šis filmas – tai meilės laiškas jo mokytojams – poetinės dokumentikos kūrėjams, iš kurių tiesiogiai ar netiesiogiai jis, kaip ir daugelis kitų Baltijos šalių režisierių, mokėsi kino kalbos“, – teigiama Kultūros ministerijos pranešime.

Filmo personažai – Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino meistrai: Robertas Verba, Henrikas Šablevičius, Herzas Frankas, Markas Soosaaras (Markas Sosaras) ir kiti naujosios Baltijos kino bangos kūrėjai.

GALERIJA

  • Audrius Stonys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS