Fotografui G.Trimakui siūloma skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją | kl.lt

FOTOGRAFUI G.TRIMAKUI SIŪLOMA SKIRTI PIRMOJO LAIPSNIO VALSTYBINĘ PENSIJĄ

  • 6

Fotografui Gintautui Trimakui ketinama skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją.

Atitinkamą Vyriausybės nutarimo projektą parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. į Ministrų kabinetas planuoja svarstyti kitą savaitę.

Pagal projektą, menininkui pirmojo laipsnio valstybinė pensija būtų skiriama nuo vasario 1 dienos.

Valstybinių pensijų įstatymas numato, kad Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premijos laureatai, sulaukę pensinio amžiaus, turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją.

Dabar ši išmoka siekia 273 eurus.

Nacionalinė kultūros ir meno premija G. Trimakui skirta 2017 metais už fotografijos ištakų sudabartinimą.

2018 metais menininkas buvo sulaukęs studenčių kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo. Vilniaus dailės akademijos Senato etikos komitetas konstatavo, kad bandydamas užmegzti neakademinius santykius su studentėmis, G. Trimakas pažeidė šios aukštosios mokyklos etikos normas. Savo išvadas komitetas padarė išnagrinėjęs dviejų studenčių skundus, kuriuose kalbėta apie kelerių metų senumo įvykius.

Pats menininkas tvirtino neturėjęs netinkamų intencijų studenčių atžvilgiu, galėjęs būti ne taip suprastas. Tuomet jis iš Vilniaus dailės akademijos atleistas šalių susitarimu.

Po pusmečio Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo Vilniaus dailės akademijoje, nes nenustatė tokių faktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vilma

Nepritariu. Nėra raikalo už mygtuko paspaudimą skirti valstybinę premiją. Nesąmonė. Gydytojams, mokslininkams, išradėjams skirkit.

To Turbut

Pasalpinis valstieti, eik tvartan gyvulius serti, o ne apie menus pezeti!

Turbūt

visą laiką landzbergyną šlovino ir ožį fotografavo :D) kad studenčiu sexpriekabiautojas FOTOGRAFAS(!) bus apdovanotas valstybine pensija?Taigi vien to kad gavo nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato vardą turėjo to užtekt. Čia-gi ne tapyba kur reikalingas Talentas, sunkus asmeninis rankų darbas, čia fotoaparato nuotraukėlės kur šis prietaisas atlieka viską akimirksniu. Tau tik pasimt reikia...:D) Tegu atidaro savo fotosaloną ir užsidirba prie pensijos o ne melžia valstybę kaip eilinė utėlė..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS