Fotomeninininkas į albumą sudėjo pusšimčio metų Alytaus istoriją | kl.lt

FOTOMENINININKAS Į ALBUMĄ SUDĖJO PUSŠIMČIO METŲ ALYTAUS ISTORIJĄ

Kaip prieš pusšimtį metų atrodė Alytaus senamiestis, gatvės, namai, kaip keitėsi ir kaip atrodo dabar, į fotografijų albumą sudėjo Dzūkijos sostinės metraštininku vadinamas fotomenininkas Zenonas Bulgakovas.

Albume „Zenono Bulgakovo Alytus“ – apie 200 nespalvotų fotografijų.

Kurti ir nuotraukose įamžinti Dzūkijos istoriją Z. Bulgakovas pradėjo būdamas devyniolikos.

Miesto peizažo metraštininku vadinamas fotomenininkas penkiasdešimt metų į Alytų žvelgia tarsi iš šalies jį fotografuodamas nuo kalvų, mansardų ir stogų. Jau įamžintą vietą, pavydžiui, Alytaus paplūdimį, senamiestį, praėjus dešimtmečiams Z. Bulgakovas fotografuoja iš tos pačios vietos ir tuo pačiu rakursu.

Pasak fotomenininko, laikui tekant dažnai svariais buvę miesto įvykiai ištirpsta užmaršties rūke. Z. Bulgakovo gimtojo miesto archyve – tūkstančiai kadrų. Šis fotografijų albumas apie Alytų – trečias fotomenininko biografijoje. 

„Man tai visą laiką patinka senamiestis, nors ir mažai liko, fotografuoju dažniausiai senamiestį, kartais ir mikrorajonus, bet labiausiai seni namai mane domina jau nufotografuotos gatvės“, – tikino kūrėjas.

Z. Bulgakovas yra Tarptautinės meninės fotografijos federacijos narys, už darbus pelnęs federacijos sidabro ir bronzos medalius, gavęs per 50 prestižinių tarptautinių apdovanojimų, surengęs daugiau nei 30 personalinių parodų.

Daugiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS