Geros muzikos klube - romantiško bliuzo grandai | kl.lt

GEROS MUZIKOS KLUBE - ROMANTIŠKO BLIUZO GRANDAI

Penktadienį nuo 19 valandos laisvalaikio namuose "Nautilus" ypatingas bliuzo baladžių vakaras su amerikiečiu Big Daddy Wilson  ir jam komponuojančiu nostalgiškuoju austru Ripoffu Raskolnikovu.

Big Daddy Wilson gimė ir užaugo mažame fermerių miestelyje šiaurės Karolinoje. Gyvendamas Pietų širdyje Wilson augo klausydamasis gospelo ir kantri muzikos, kurią transliavo vietinis radijas.

Jam didelę įtaką padarė pusbrolis Jimmy Blountas. Jis buvo būgnininkas ir bosistas, todėl šie instrumentai būgnai tapo pirmąja Daddy meile. Būdamas labai drovus jis atrado būdą, kaip išreikšti save. Paauglystėje jam didžiulę įtaką padarė septyniasdešimtųjų funk ir soul muzika.

Wilson užaugo su mama ir senele. Jos kiekvieną dieną eidavo į bažnyčią. Berniukui ir jo dviem seserimi bažnyčia buvo privaloma. Gospelo giedojimas buvo įprastas kasdieninis dalykas. Bliuzas, jo neklausydavo, buvo kažkas visai naujo.

Sulaukęs 16 metų Wilson baigė mokyklą ir paliko namus. Vėliau įstojo į Amerikos kariuomenę. Kai  pirmą kartą išgirdo bliuzo koncertą jam jau buvo 30 metų. “Tą naktį suradau tai ko labai ieškojau”.

Wilson pavadinti "bliuzmenu" būtų pernelyg menka. Jis dar ir folk, funk ir soulmenas, kuris labai myli bliuzą.

Ieškodamas būdų, kaip integruoti funką, soulą ir gospelą į bliuzą ir kartais net truputį kantri muzikos, Willson pradėjo groti su labai įvairiomis grupėmis ir skirtingais formatais. Jo unikalus vokalo stiliaus skamba kaip nei kitų dainininkų: “Tu gali daug ko išmokti iš įvairių muzikantų, bet bliuze svarbiausias dalykas yra tai, ką jauti. Kalbu ne apie šou ar stilių. Bliuzas yra jausmas. Noriu, kad mane žmonės jaustų. Noriu paimti juos už rankos ir parsivesti namo į purvinas šiaurės Karolinos gatves”.

Ripoffas Raskolnikovas - dainius iš praeities. Gatvės muzikantas. XX amžiaus keliaujantis trubadūras. Jo talentas yra lyginamas su Joe Cockeriu ir Tomu Waitsu. Kaip asmenybė jis primena Woody Guthrie, pasakojančio bliuzo pradininką (talking blues). Jis

prasimušė kaip Bobas Dylanas. Ripoffas  labai panašus į personažą iš baladžių. Jis gali nugalėti bet kokius sunkumus, kad turėtų galimybę daryti tai, kas jam patinka. Jis vienas iš nedaugelio žinomų muzikantų, kuris yra laisvas.

Gairės: Nautilus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS