Gurmaniškos fotografijos Olimpe – Lietuvos fotomenininko nuotrauka | kl.lt

GURMANIŠKOS FOTOGRAFIJOS OLIMPE – LIETUVOS FOTOMENININKO NUOTRAUKA

  • 1

Prancūzijos uostamiestyje Marselyje prasidėjusiame prestižiniame devintajame fotografijos festivalyje „Photo Marseille“ bene pirmą kartą atstovaujama ir Lietuvai – čia eksponuojama fotomenininko Ričardo Jarmalavičiaus nuotrauka, padaryta mobiliuoju telefonu.

Nuo 2010 metų vykstančiame festivalyje fotografijos meno gerbėjams iki gruodžio nemokamai duris atvers daugiau kaip 50 parodų ir kitų šiam menui skirtų renginių.

Vienas iš jų – populiaraus Prancūzijos fotografijos portalo „Wipplay“ ir Provanso gastronomijos metų organizacinio komiteto gurmaniškos fotografijos paroda „Let's eat“ („Pavalgykime“).

Žinomo Lietuvos strateginės komunikacijos konsultanto R. Jarmalavičiaus nuotrauka „Gero apetito!“ į festivalį pateko, laimėjusi tarptautiniame „Wipplay“ konkurse.

Mobiliuoju telefonu „iPhone“ darytoje nuotraukoje autorius užfiksavo kasdienę akimirką jo mėgstamame miestelyje Kosta Bravos pajūryje Ispanijoje.

„Vietiniai gyventojai gerai pažįsta šią drąsią žuvėdrą ir šaukia ją Čarlio vardu. Tik turistai nustemba, pamatę paukštį prie ar ant pietų stalo“, – sako fotografas.

Juodai baltos R. Jarmalavičiaus nuotraukos yra pelniusios ne vieną tarptautinį apdovanojimą, publikuotos „National Geographic“, „Vogue“, kitose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Autorius net du kartus pelnė Metų fotografo titulą prestižiniame pasauliniame fotografijos konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards“ – 2016 ir 2018 metais.

Fotografas pripažįsta, kad nuotraukose atsispindintį jo savitą žvilgsnį į gyvenimą suformavo vaikystė vaikų globos namuose, tarnyba sovietų armijoje, saugant kalinius Rusijos Šiaurėje, turtinga žurnalistinė patirtis, knygos ir spalvingas asmeninis gyvenimas.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės „Havas“ komunikacijos grupės partneris Baltijos šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,kai turi TALENTA paDARYSI SEDEVRA su betKUOM...,

kai JO neTURI nePADES NIEKAS...,taciau...TACIAU PROFESIONALUS TALENTINGI FOTOMENININKAI ir...ir toliau lieka ISTIKIMI JUOSTINEI FOTOGRAFIJAI...,paKLAUSYKITE KA apie JUOSTINE FOTOGRAFIJA INTERNETE kalba FOTOMENININKAS - KELIAUTOJAS Paulius NORMANTAS... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS