Į Lietuvą grįžta šalies nepriklausomybės 20-mečio jubiliejinė moneta | kl.lt

Į LIETUVĄ GRĮŽTA ŠALIES NEPRIKLAUSOMYBĖS 20-MEČIO JUBILIEJINĖ MONETA

  • 1

Į Lietuvą grįžta unikali istorinė relikvija: Lietuvos Nepriklausomybės 20-mečio jubiliejui nukalta ir prezidentui Antanui Smetonai padovanota sidabrinė 10 litų moneta.

Kaip ketvirtadienį pranešė Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra Kaune, drauge su šia moneta grįžta ir jos „sesė“ – auksinė moneta-suvenyras su A. Smetonos portretu.

Abi monetos suguldytos dėžutėje, kurios atvarte esančioje auksinėje plokštelėje išgraviruota dedikacija: „Tautos vadui Antanui Smetonai XX-ais nepriklausomybės metais jo vardinių proga jubiliejinės monetos auksinį unikatą turi garbę įteikti Spindulio a. b. pinigų kalykla“.

Istorinei Prezidentūrai šią unikalią numizmatinę ir istorinę relikviją padovanojo Amerikos lietuvių kultūros archyvas (ALKA), veikiantis Putname, Konektikuto valstijoje (JAV). Archyve ši relikvija buvo saugoma 35 metus.

Archyvo duomenimis, šias monetas jam 1984 metais perdavė A. Smetonos dukra Marijai Valušienė.

Unikalią Amerikos lietuvių kultūros archyvo dovaną Lietuvai Istorinėje Prezidentūroje bus galima pamatyti jau Valstybės dieną (liepos 6 d.).

GALERIJA

  • Į Lietuvą grįžta šalies nepriklausomybės 20-mečio jubiliejinė moneta
Lietuvos Respublikos Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

prapi.....o -- LITA ,Lietuvos banka, ,Nepriklausomybe

TAUTA, ekonomika, Rinka, .....zodziu viska ka galima buvo prapi....t... dabar vienas pusdurnis popieriukus is vokietijos veza , kiti Lita --y Paroda pasiziuret kaip atrodo litas.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS