Į Vyriausybės kultūros ir meno premijas pretenduoja 40 kūrėjų bei kultūros atstovų | kl.lt

Į VYRIAUSYBĖS KULTŪROS IR MENO PREMIJAS PRETENDUOJA 40 KŪRĖJŲ BEI KULTŪROS ATSTOVŲ

  • 0

Į Vyriausybės kultūros ir meno premijas pretenduoja 40 muzikos, teatro, dailės, literatūros, kitų kultūros ir meno sričių atstovų.

Tarp visuomenės, organizacijų pasiūlytų pretendentų – baleto artistas Nerijus Juška, aktorė, režisierė Birutė Marcinkevičiūtė, kino operatoriai Algimantas Mikutėnas, Algimantas Mockus, tapytoja Arūnė Tornau, choreografė, skulptorius Arvydas Ališanka, šiuolaikinio šokio atlikėja Aira Naginevičiūtė-Adomaitienė bei daugelis kitų.

Kaip skelbia Kultūros ministerija, premijų laureatus atrinks Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija. Iki kitų metų sausio 30 dienos ji pateiks Vyriausybei tvirtinti nutarimo projektą dėl premijų skyrimo.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip dvylika Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų. Nuo 2008 metų premijos dydis siekia beveik 13 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS