Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“: kur maršrutas drieksis šįkart? | kl.lt

IŠLYDĖTA ŠEŠTOJI „NACIONALINĖ EKSPEDICIJA“: KUR MARŠRUTAS DRIEKSIS ŠĮKART?

  • 6

Švenčiant Valstybės dieną, liepos 6 d., nuo Vilniaus universiteto išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“. Šį kartą maršrutas drieksis per Gediminaičių dinastijos valdytas šalis, dalį jo komanda įveiks plaukdama Dunojumi.

„Leisimės į pačią ilgiausią ir didžiausią visų laikų „Nacionalinę ekspediciją“. Keliausime po šalis, kurios XVI–XVII a. buvo valdomos Gediminaičių dinastijos atstovų. Keliausime Dunojumi nuo Vokietijos – per Austriją, Slovakiją, Vengriją, Kroatiją, Serbiją. Ekspediciją baigsime viename iš piečiausių Gediminaičių interesų taškų – Rumunijos ir Serbijos pasienyje“, – sako vienas iš ekspedicijos sumanytojų ir dalyvių, žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Tarp ekspedicijos narių – nemažai LRT televizijos žiūrovams iš ankstesnių ekspedicijų pažįstamų veidų. Prie jų jungiasi ir du LRT žurnalistai Edvardas Kubilius ir Gerūta Griniūtė. Dar vienas „Nacionalinės ekspedicijos“ naujokas – Kęstutis Girnius. Pokario metais Vokietijoje išeivių iš Lietuvos šeimoje gimęs žurnalistas ir filosofas keliaudamas ekspedicijos laivais prisimins pokario pabėgėlių istorijas, o Miunchene papasakos apie darbą Laisvosios Europos radijuje.

Į istoriko prof. Alfredo Bumblausko vadovaujamą ekspediciją taip pat leisis gamtininkas Selemonas Paltanavičius, istorikai Barbara Stankevič, Simonas Teškevičius, Luka Sinevičienė, Aušra Terleckaitė, someljė Arminas Darasevičius, muzikantas Gabrielius Liaudanskas-Svaras, laidų vedėjas, istorinių knygų autorius Robertas Petrauskas.

Šeštosios „Nacionalinės ekspedicijos“ laidas LRT televizijos žiūrovai išvys jau šį rudenį. Keliauti su ekspedicija LRT kviečia ir vasarą – pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 21.30 val. LRT televizija rodo „Nacionalinės ekspedicijos“ laidų pakartojimus.

GALERIJA

  • Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“: kur maršrutas drieksis šįkart?
  • Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“: kur maršrutas drieksis šįkart?
  • Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“: kur maršrutas drieksis šįkart?
  • Išlydėta šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“: kur maršrutas drieksis šįkart?
J. Stacevičiaus / LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ausra

Sekmes nauju potyriu smagiu nutikimu visiem visiem Saunuoliai kad vel i Nauja ekspedicija patrauket

Straipsnis "2019.02.01. KODĖL LT TELEVIZIJOJE LEIDŽIAMA

"Aš kiekvieną kartą apsidžiaugdavau, kai pasirodydavo laidos „Būtovės slėpiniai“, „Nemunu per Lietuvą“, „Nacionalinė ekspedicija“, „Dniepru per Ukrainą“, nes tokių laidų sovietiniais laikais nebuvo. Tačiau žiūrint tas laidas, vis dažniau tekdavo nusivilti. Ėmė erzinti laidos vedėjų pomėgis vis ką nors pašiepiančio, užgaulaus pasakyti apie lietuvius. Niekada nieko blogo apie lenkus, Apsaugok, Viešpatie! Bet, va, apie lietuvius, tai tiesiog smagu. Na kaipgi be šito?.. Ėmiau nesuprasti, kokios valstybės interesus jie gina. Pavyzdžiui, Gudavičius sakydavo, kad mes, lietuviai, esame nusikaltę prieš rusus, dėl to, kad atplėšėme Ukrainą nuo Rusijos. Padėtis ilgainiui ėmė aiškėti sužinojus, kad Gudavičius yra išrinktas Sankt Peterburgo akademijos nariu. Vėliau sužinojau apie tris Bumblausko ordinus (riterio kryžius) ir kitokius apdovanojimus, gautus iš Lenkijos valstybės ir man ėmė aiškėti, kodėl jis apie lenkus kalba pagarbiai, o apie lietuvius kritiškai. "

Gerus pinigus gauna propagandistai - keliaunykai

Kadangi dėl maršruto ypatumų ekspediciją padaryti kaip įprastai lenkomaniška sunkiai pavyks, todėl, manau, ji bus pabrėžtinai košerinė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS