Išrinktas antrasis Metų keramikas ir įteikta antroji Metų keramiko kūrybinė premija | kl.lt

IŠRINKTAS ANTRASIS METŲ KERAMIKAS IR ĮTEIKTA ANTROJI METŲ KERAMIKO KŪRYBINĖ PREMIJA

  • 1

Gruodžio 18-ąją Utenos rajono miestelis Leliūnai, kaip ir prieš dvejus metus, vėl trumpam tapo molio, keramikos, liaudies tradicijų, moderniškumo ir novatoriškumo sintezės sostine. Nes Leliūnuose, vieninteliame Lietuvoje Vytauto Valiušio keramikos muziejuje, karaliavo keramikos menas, unikalūs keramikos dirbiniai, buvo paskelbtas antrasis Metų keramikas ir įteikta antroji Metų keramiko kūrybinė premija.

Respublikiniam konkursui „Unikalus indas“ savo darbus pateikė gausus būrys autorių – net 58 (2019 m. – 34), į Metų keramiko apdovanojimo šventę atvyko dar gausesnis būrys keramikos meno mylėtojų, o tai, kaip sakė menotyrininkė Rūta Marija Purvinaitė, vertinimo komisijos narė, liudija ne tik stiprėjantį keramikos meno atgimimą, bet ir šio renginio, organizuojamo kas dveji metai, perspektyvumą.

Į Metų keramiko apdovanojimo ceremoniją atvyko tikrai gausus svečių būrys: Seimo nariai Gintautas Paluckas ir Edmundas Pupinis, Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, Utenos kultūros įstaigų vadovai, 2019 m. Metų keramiko kūrybinės premijos laureatas Gediminas Šibonis ir kt.

Tai kas gi tapo antruoju Metų keramiku? Tai – dviejų unikalių indų kompozicijos, pavadintos „Augalai“, autorė Rasa Justaitė-Gecevičienė, Vilniaus dailės akademijos Keramikos katedros vedėja. Garbė paskelbti nugalėtoją ir pirmoms ją pasveikinti teko Metų keramiko kūrybinės premijos steigėjos – Utenos rajono savivaldybės – atstovėms Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Zitai Ringelevičienei ir Kultūros skyriaus vedėjai Jūratei Misiūnienei. Metų keramikę taip pat sveikino Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Jovita Nalevaikienė, puodžių karalius Vytautas Valiušis, įteikdamas unikalią dovaną – pagalvėlę su konkurso „Unikalus indas“ logotipu, bei kt.

 

Muziejaus nuotr.

Laureatė, dėkodama už pagerbimą, sakė, kad iš netikėtumo neteko kalbos dovanos. Renginio pradžioje, pristačiusi trumpą Lietuvos dekoratyvinės keramikos, šiemet švenčiančios 90-ies metų sukaktį, istoriją, tikrai turėjo, ką papasakoti, o štai Metų keramikės vardas suglumino. Bet tik trumpam. „Ačiū už darbų įvertinimą!“ – sakė ji.

Konkurso „Unikalus indas“ diplomais, Vytauto Valiušio pagalvėlėmis buvo apdovanoti keramikai Gvidas Raudonius ir Milena Pirštelienė. Savo favoritus išrinko ir atminimo dovanas jiems įteikė ir Seimo nariai, ir kiti garbūs svečiai. Gintautas Paluckas ne tik įteikė prizą labiausiai patikusio darbo autoriui (Agnei Šemberaitei už „Vabzdį“), bet ir perdavė kultūros ministro Simono Kairio padėką V. Valiušiui.

Organizatoriai kviečia aplankyti parodą „Unikalus indas“, vykstančią Leliūnuose, V. Valiušio keramikos muziejuje.

GALERIJA

  • Išrinktas antrasis Metų keramikas ir įteikta antroji Metų keramiko kūrybinė premija
  • Išrinktas antrasis Metų keramikas ir įteikta antroji Metų keramiko kūrybinė premija
Muziejaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SEKMES

Gaila kad Kaunas taip ir neturi zadeto keramikos MUZIEJAUS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS