Išskirtiniame koncerte pasirodys ryškiausia Lietuvos operos solistė A. Grigorian, kuriai akompanuos L. Geniušas | kl.lt

IŠSKIRTINIAME KONCERTE PASIRODYS RYŠKIAUSIA LIETUVOS OPEROS SOLISTĖ A. GRIGORIAN, KURIAI AKOMPANUOS L. GENIUŠAS

  • 0

Po pertraukos grįžta pandemijos įkvėptas koncertų ciklas „Koncertas vienam“. Balandžio 14 d. LRT klasikos klausytojų laukia ypatingas pasirodymas – Vilniaus Kongresų rūmuose pasirodys ryškiausia Lietuvos operos solistė, sopranas Asmik Grigorian, kuriai akompanuos daugelio tarptautinių konkursų laureatas, vienas garsiausių Lietuvos pianistų užsienyje Lukas Geniušas.

„Koncertą vienam“ tuščioje salėje stebi vienas klausytojas. Sopranas A. Grigorian išskirtinį koncertą skirs tądien gimtadienį švenčiančiai mamai – legendinei operos solistei Irenai Milkevičiūtei.

„Šis koncertas yra didelė ir ypatinga dovana mūsų programos klausytojams. A. Grigorian ir L. Geniušą transliavome iš svarbiausių pasaulio koncertų salių ir festivalių, o dabar jie kartu pasirodys LRT klasikos organizuojame koncerte. Šis išskirtinis vakaras – daugelio sutapimų vakaras. Visų pirma, simboliška, kad A. Grigorian pasirodo savo talento kalvėje, Kongresų rūmų scenoje, kur parengė vienuolika vaidmenų su Vilnius City Opera, dešimtis koncertų su LVSO. Taip pat L. Geniušą sieja ilga ir graži draugystė su šios scenos šeimininkais Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir dirigentu Gintaru Rinkevičiumi. Galiausiai vienintelė šio koncerto klausytoja salėje bus I. Milkevičiūtė. Finalinis sutapimas – tądien jos gimtadienis“ – apie išskirtinį koncertą pasakoja LRT klasikos vadovas Julijus Grickevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS