Jaunojo muzikos atlikėjo premija įteikta altininkei K. Anusevičiūtei | kl.lt

JAUNOJO MUZIKOS ATLIKĖJO PREMIJA ĮTEIKTA ALTININKEI K. ANUSEVIČIŪTEI

  • 0

Kultūros ministerijoje antradienį įteikta kasmetinė Jaunojo muzikos atlikėjo premija, šiemet jos laureate tapo altininkė Kristina Anusevičiūtė.

„Jūsų ir jūsų kolegų dėka lietuvių kompozitorių kūriniai šiandien girdimi plačiai už Lietuvos ribų. Jūs pati ne tik nuolat gilinate savo žinias ir patirtį, bet ir dalijatės tuo su kitais, vesdama meistriškumo pamokas. Visas šis platus jūsų veiklų spektras liudija didžiulę energiją, smalsumą ir siekį nuolat tobulėti žengiant tuo keliu, kuris yra visiškai jūsų“, – pranešime cituojamas ministras Simonas Kairys.

„Tegu šis apdovanojimas būna dar vienas patvirtinimas, kad jūsų talentas yra plačiai vertinamas, o visos veiklos – labai reikalingos mūsų šaliai ir jos žmonėms“, – pridūrė jis.

Premija jaunosios kartos altininkei skirta už profesinį meistriškumą, svarų indėlį į muzikos meną, aktyvią koncertinę veiklą, kultūros sklaidą, Lietuvos vardo garsinimą.

Anot ministerijos, jaunoji atlikėja ir pedagogė puoselėja žymiausių Lietuvos ir Europos altininkų – solistų ir pedagogų – įdiegtas tradicijas, plečia repertuarą šiuolaikinės muzikos kūriniais.

2020 metais altininkė įsiliejo Valstybinio Vilniaus kvarteto gretas, atliko dešimtis koncertinių programų Lietuvoje ir užsienyje, kuriuose skambėjo M. K. Čiurlionio, J. Karnavičiaus, A. Šenderovo, O. Narbutaitės, F. Latėno ir kitų lietuvių kompozitorių kūrinai.

K.  Anusevičiūtė yra įvairių muzikinių festivalių dalyvė.

Kultūros ministerijos skiriama Jaunojo muzikos atlikėjo premija siekiama įvertinti jaunųjų menininkų nuopelnus Lietuvos kultūrai, paskatinti juos dar aktyvesnei kūrybinei raiškai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS