Jungtinis choras subūrė dainuojančius Lietuvos vaikus | kl.lt

JUNGTINIS CHORAS SUBŪRĖ DAINUOJANČIUS LIETUVOS VAIKUS

  • 0

Suburti chorą, kuriame dainuotų vaikai iš visos Lietuvos, suteikti galimybę rajonuose ir nedideliuose miesteliuose gyvenantiems moksleiviams tobulinti savo muzikines žinias, o chorų vadovams – mokytis naujų edukacinių metodų.

Tokių tikslų siekė Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su vaikų choru „Ugnelė“, organizuodami projektą „Jungtinis Lietuvos vaikų choras“.

Kovo mėnesį prasidėjusiame projekte dalyvauja 12–16 metų choristai ir jų mokytojai iš Biržų, Druskininkų, Gargždų, Kelmės, Kupiškio, Marijampolės, Mažeikių, Panevėžio, Salantų, Šalčininkų, Šiaulių, Šeduvos, Švenčionių ir Visagino. Savaitgaliais į Lietuvos liaudies kultūros centrą Vilniuje susirinkę vaikai intensyviai repetuoja, tobulina vokalo techniką ir sceninius judesius, mokosi klasikinio ir džiazinio dainavimo principų, ruošia programas koncertams, taip pat žaidžia žaidimus, bendrauja vieni su kitais ir, žinoma, mezga naujas draugystes.

Užsiėmimus vadovams ir jų auklėtiniams veda merginų choro „Liepaitės“ vadovė Jolita Vaitkevičienė, berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas Vytautas Miškinis, muzikos vadybininkas ir prodiuseris Kristijonas Bartoševičius, edukologė Austėja Landsbergienė, psichologė Eglė Sirvydytė ir kiti žinomi lektoriai.

Birželio 1 d. 19 val. Jungtinis Lietuvos vaikų choras (meno vadovė ir dirigentė Valerija Skapienė) visus kviečia į Šv. Kazimiero bažnyčią Vilniuje, kur Vaikų gynimo dienai paminėti surengtame koncerte atliks Benjamino Britteno „Missa Brevis in D“, Richardo Oswino „Sanctus“, Erico Whitacre’o „The Seal Lullaby“, Vytauto Miškinio „No. 2 Ave Maris Stella“ ir kitus lygių balsų chorams parašytus kūrinius, kurių atlikimui reikia meistriškumo!

Koncertas nemokamas.

GALERIJA

  • Jungtinis choras subūrė dainuojančius Lietuvos vaikus
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS