Kultūros viceministras: esame pasirengę stiprinti kultūrinius ryšius tarp skirtingų šalių regionų | kl.lt

KULTŪROS VICEMINISTRAS: ESAME PASIRENGĘ STIPRINTI KULTŪRINIUS RYŠIUS TARP SKIRTINGŲ ŠALIŲ REGIONŲ

  • 0

Kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius šią savaitę dalyvavo Vyriausybės Europos Sąjungos komisijos (VESK) išvažiuojamojoje darbo sesijoje Briuselyje ir Paryžiuje.

Vizito Prancūzijos sostinėje metu taip pat įvyko dvišalis kultūros viceministro susitikimas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) centro verslumui, smulkiam ir vidutiniam verslui, regionams ir miestams vadove Lamia Kamal-Chaoui.

„EBPO laikome tinkama platforma keistis gerąja praktika ir patirtimi, kurti tinklus ir stiprinti kultūrinius ryšius tarp skirtingų šalių regionų. Lietuvos regionai yra pasirengę dalyvauti EBPO projektuose, kuriuose vertinamas užimtumas kultūros sektoriuje, kūrybinių sektorių verslumo potencialas, inovacijos ir poveikis bendrai šalių gerovei“, – sakė V. Gasparavičius.

2020 m. Kultūros ministerija užmezgė glaudžius ryšius su EBPO. Lietuva pirmą kartą įsitraukė į EBPO projektą „Kultūra, kūrybinė ekonomika ir vietos plėtra“. Jame dalyvauja Klaipėdos, Neringos, Palangos regionas kartu su trimis regionais iš Belgijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės.

EBPO vertina šių regionų užimtumą kultūros srityje, kūrybinių sektorių verslumo potencialą bei inovacijas, dalyvavimą kultūriniame gyvenime ir įtaką gerovei, taip pat privataus ir viešojo sektoriaus finansavimą kultūros srityje. Kaip pabrėžė V. Gasparavičius, Kultūros ministerija matytų tolesnį bendradarbiavimą su EBPO kultūros ir kūrybinių sektorių kvalifikacijos kėlimo, Naujojo europinio bauhauzo įgyvendinimo, tarpsektorinių inovacijų ir kitose srityse.

VESK nariai išvažiuojamųjų sesijų susitikimuose su Lietuvos atstovais Europos Sąjungos ir EBPO institucijose bei šių institucijų aukšto rango pareigūnais aptarė bendrus globalius ir europinius iššūkius bei Lietuvai aktualius klausimus įvairiose tolesnės pažangos srityse, taip pat paramos Ukrainai klausimus. Kultūros viceministro teigimu, dalis lėšų, gautų už skaitmenizacijos mokestį iš skaitmeninių tarptautinių įmonių, taip pat turėtų būti skiriama žiniasklaidos sektoriui.

Briuselyje VESK nariai taip pat dalyvavo darbiniuose susitikimuose su ES institucijose dirbančiais lietuviais, o Paryžiuje – su EBPO ir Lietuvos nuolatinės atstovybės prie UNESCO dirbančiais mūsų šalies atstovais.

VESK, kurios sudėtyje yra visų ministerijų viceministrai, sukurta 2009 metais, skirta formuoti koordinuotą Lietuvos Europos Sąjungos politiką ir užtikrinti efektyvų jos įgyvendinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS